Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 6/4/2021, 6:52 μ.μ.


Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (5 Απριλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε στην αυλή της οικίας του να καλλιεργεί μέσα σε γλάστρα συνολικά 17 φυτά κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (5 Απριλίου 2021) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αλεξανδρούπολης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων και επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα στις περιοχές Χαριλάου, Ανάληψης, Μενεμένης και στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου-Ανάληψης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα που διενήργησαν, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) συνολικά ατόμων και συγκεκριμένα, σε βάρος:

- 36χρονου ομογενή, ο οποίος τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του τρέχοντος έτους διάρρηξε 4 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κρεπερί, καφετέρια, ζαχαροπλαστείο) στις περιοχές Χαριλάου και Ανάληψης, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Από τη μέχρι στιγμής εξιχνιασθείσα δράση του, προκύπτει ότι η λεία του υπερβαίνει τα 2.400 ευρώ.

Δύο νεαρών ημεδαπών, οι οποίοι τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους αφαίρεσαν από μπαλκόνια οικιών στην περιοχή της Μενεμένης τρία ποδήλατα.

69χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Μάρτιο του 2021 αφαίρεσε σε 3 περιπτώσεις από χώρους παραλαβής αποσκευών στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πορτοφόλια και κινητό τηλέφωνο.
43χρονου ημεδαπού, διότι τον Μάρτιο στην περιοχή της Μενεμένης, προσποιούμενος τον αστυνομικό, αφαίρεσε από ηλικιωμένο άντρα χρηματικό ποσό.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδικές δράσεις στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συστηματικά διενεργούνται ειδικές δράσεις σε διάφορες περιοχές της πόλης για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και την κατ’ επέκταση εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές έως μεσημβρινές ώρες χθες (05-04-2021) πραγματοποιήθηκε στοχευμένη δράση από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στις ευρύτερες περιοχές του Σταθμού Διαλογής του Ο.Σ.Ε., των Διαβατών και του Ευόσμου.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής δράσης:

- ελέγχθηκαν (166) άτομα και 33 οχήματα, ένα εκ των οποίων προέκυψε ότι είχε κλαπεί περί τα τέλη Μαρτίου 2021,

προσήχθησαν (4) αλλοδαποί, εκ των οποίων (1) συνελήφθη καθώς στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια και

- βεβαιώθηκαν (15) παραβάσεις που αφορούν σε παραβίαση μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας.

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη έντεκα (11) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής.

(3) άτομα για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.

(5) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης για διάφορα αδικήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης αλλοδαπού, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική ομάδα και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.