Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 21/12/2021, 3:29 μ.μ


Σύλληψη για κλοπή
Συνελήφθη χθες (20 Δεκεμβρίου 2021) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα διέρρηξε οικία από όπου αφαίρεσε δύο τσάντες που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την 18ηΔεκεμβρίου το πρωί διέρρηξε δύο οικίες στις Σέρρες, όπου από τη μία αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.305 ευρώ και ένα ρολόι, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, ενώ από την άλλη δεν κατάφερε να αφαιρέσει οτιδήποτε. Στην κατοχή του βρέθηκε το κλεμμένο ρολόι και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Εξιχνιάσεις κλοπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου 2021 και τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, σε περιοχές της Ημαθίας, αρχικά αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. επιβατικό όχημα και στη συνέχεια αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. φορτηγό όχημα, με το οποίο διέρρηξαν δύο καταστήματα. Από το πρώτο κατάστημα, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ και ένα προσωπικό έγγραφο, ενώ στο δεύτερο κατάστημα προκάλεσαν φθορές αξίας 3.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Το κλεμμένο επιβατικό όχημα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα τον Μάιο του 2021, διέρρηξαν επιχείρηση που βρίσκεται σε περιοχή των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία και μπαταρίες οχημάτων, συνολικής αξίας 500 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα προκάλεσαν φθορές αξίας 1.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο ένας από τους παραπάνω ανήλικους μαζί με ακόμη έναν ανήλικο ημεδαπό συνεργό του, τον προηγούμενο μήνα, αφαίρεσαν από τις Σέρρες, μία μοτοσικλέτα που ανήκει σε εταιρεία, αξίας 600 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση υπευθύνου της εταιρείας. Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και μίας ημεδαπής γυναίκας, γονέων ενός από τους προαναφερόμενους ανήλικους, για παραμέληση της εποπτείας του.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2021, με χρήση απατηλού ηλεκτρονικού μηνύματος, κατάφερε να αποσπάσει τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς μίας ημεδαπής γυναίκας και να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό της.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ημεδαπού

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί ληστεία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, που έγινε πριν από 9 ημέρες σε περιοχή των Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών και ενός ανήλικου ημεδαπού, για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 12ης Δεκεμβρίου 2021 οι ανωτέρω πλησίασαν ημεδαπό άνδρα και τον έσπρωξαν βίαια, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, μητέρας του παραπάνω ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 76.934 έλεγχοι, από τους οποίους οι 38.605στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 191 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

88 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 86 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

19 στη Θεσσαλονίκη,
15 στη Θεσσαλία,
13 στο Βόρειο Αιγαίο,
12 στην Ήπειρο,
9 στην Πελοπόννησο,
6 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στη Δυτική Μακεδονία,
4 στην Κεντρική Μακεδονία,
2 στο Νότιο Αιγαίο,
1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 78.595 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 75.194 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.401 των 150 ευρώ.

3 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.423 ομοειδείς παραβάσεις.

99 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών.

Στη Θεσσαλία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για έλλειψη αντισηπτικών,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

4 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκε 1 παράβαση, για μη χρήση μάσκας από οδηγό ΙΧΕ οχήματος.

Στην Πελοπόννησο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπάλληλο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 27.180 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.787 άτομα.
Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 514ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.