Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Απάντηση της Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς σε δημοσίευμα του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Θεατές και μνημείο εκ του ασφαλούς κριτικής έτσι για επικοινωνιακούς λόγους και για λίγα λεπτά δημοσιότητας μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την ανακοίνωση των εκπροσώπων της πιο επικίνδυνης και ανίκανης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) στο νομό Κιλκίς αναφορικά με την πανδημία και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Λόγια λόγια και από ουσία τίποτα καθώς οι υπεύθυνοι της τοπικής νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν τον πολιτικό λόγο του κόμματος τους λέγοντας πράγματα που απαντήθηκαν με κάθε επίσημο τρόπο. Αναπαράγουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραπληροφόρηση αλλά και ποιοι πραγματικότητα δηλητηριάζουν με τις απόψεις τους την ελληνική κοινωνία. Που καθημερινά η πλειονότητα της τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τον μόνο δρόμο που οδηγεί στη λύση της υγειονομικής κρίσης, δηλαδή το εμβόλιο. 

Και δεν υπάρχει τίποτα πιο επιπόλαιο από το να λες ότι επιπόλαιη είναι η επιχείρηση Ελευθερία που από την περασμένη άνοιξη υλοποιείται με το μοναδικό όπλο μέχρι τώρα που έχει προσφέρει στον κόσμο παγκοσμίως η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο.

Από πουθενά επίσης δεν προκύπτει και είναι χονδροειδές ψέμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ισχυρισθεί ότι έχει σφυρίξει λήξη του πολέμου κατά της πανδημίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και σύσσωμη η υπεύθυνη παράταξη της ΝΔ τονίζει και υπογραμμίζουν τα στελέχη της σε κάθε ευκαιρία ότι για να αντιμετωπισθεί η πανδημία η μάχη είναι μία, να πεισθούν να εμβολιασθούν όσοι περισσότεροι συμπολίτες μας για να επιτευχθεί ο στόχος του ικανού τείχους ανοσίας που θα οδηγήσει μαθηματικά σε υποχώρηση τον κορωνοΪό.

Είναι ευκαιρία και τώρα να σημειώσουμε ότι τα εμβόλια αποδεδειγμένα σώζουν ζωές. Χρέος όλων μας να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν αυτό το βήμα για το καλό τους και για το καλό των γύρω τους. Γιατί καταλυτικό είναι αυτό μόνο, που αποτελεί και την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, ότι εάν δεν εμβολιαστείτε, κινδυνεύετε να χάσετε τη ζωή σας.

Και οι αριθμοί απεικονίζουν την ζοφερή κατάσταση σε καθημερινή βάση δυστυχώς ότι οι ανεμβολίαστοι είναι οι νούμερο ένα υποψήφιοι να καμφθούν από τον φονικό ιό και να νοσήσουν βαριά (τα ποσοστά είναι συντριπτικά καθώς οι αριθμοί από τις ΜΕΘ πιστοποιούν ότι κατά 90% οι εντατικές φιλοξενούν ανθρώπους που δεν έκαναν για διάφορους λόγους το εμβόλιο).

Επιτέλους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στα κατευθυνόμενα δημοσιογραφικά φερέφωνα του ας λάβουν σοβαρά υπ΄ όψιν τους το γεγονός ότι δεν πείθουν με όσα λένε κανέναν ούτε και τον πιο ακραιφνή οπαδό και φίλο τους (οι μετρήσεις της κοινής γνώμης το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο όσον αφορά τις αρνητικές γνώμες που είναι περισσότερες από την κυβέρνηση όπως θα ήταν λογικό). 

Αποτέλεσμα ότι η διγλωσσία την οποία έχουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πέρα ως πέρα λάθος τακτική αλλά έτσι είναι όταν δεν έχεις ξεκάθαρη θέση, κρυστάλλινες απόψεις και απλώς άγεσαι και φέρεσαι αναλόγως του τι επικρατεί με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα κερδίσεις πολιτική πελατεία.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία είναι αδιάψευστος μάρτυρας και δεν επιδέχονται καμιά αμφιβολία όσο κι αν ίσως δεν τα πιστεύετε και τα αμφισβητείτε. Οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν από 13 έως 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους, τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή και γι΄ αυτό έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 6,6 δισ.δόσεις σε όλο τον πλανήτη με τις βλαβερές συνέπειες του covid να συνοδεύουν τον ασθενή για πολλά χρόνια ακόμα. 

Με τα ποσοστά εμβολιασμού που έχει η χώρα, σε σχέση με το 2ο ή 3ο κύμα, έχουμε σημαντικά λιγότερες νοσηλείες με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων. Και κεφαλαιώδους σημασίας μήνυμαπαραμένει το ότι εάν δεν εμβολιαστείτε, κινδυνεύετε να χάσετε τη ζωή σας.

Επίσης καλή η κριτική, άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης (από την οποία επί τη ευκαιρία καλό είναι να εξασκηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς από ότι φαίνεται θα τους χρειασθεί μιας και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν στα έδρανα αυτά για πολλά χρόνια) όμως όταν είναι μόνο με συνθήματα και φωνές και δεν συνοδεύονται από ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις δεν έχουν καμιά αξία.

Στο σημείο αυτό χρήσιμο είναι να υπενθυμίσουμε στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα όχι ένας απλός σύντροφος τους έλεγε αλλά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας ο γνωστός για τις πολιτικές γραφικότητες του και στενός συνομιλητής και συνεργάτης του κ.Τσίπρα κ.Πολάκης ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, ότι ξεστοκάρονται παρτίδες συγκεκριμένων εμβολίων τις οποίες θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε με εμβόλια Ρωσίας και Κούβας ή το καταγέλαστο ότι ένα κτηνιατρικό φάρμακο είναι ενδεδειγμένη λύση (ένα φάρμακο που ο παγκόσμιος οργανισμός CDC έλεγε ότι αυτό το σκεύασμα είναι κατάλληλο για τις συμπαθείς αγελάδες). 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος και εμβολιάστηκε με το ζόρι όταν δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του ως γιατρός.

Ολα αυτά συντείνουν στην άποψη, όχι εσφαλμένη, που έχει σε μεγάλο ποσοστό η ελληνική κοινωνία και λένε στις συζητήσεις μεταξύ τους οι συμπατριώτες μας, ότι φανταστείτε να κυβερνούσε στην υγειονομική αυτή κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα γινόταν, τι θα συνέβαινε στη χώρα.

Eυτυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και η χώρα έχει υπεύθυνη και λογική κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η γρήγορη και σε μεγάλο βαθμό εμβολιαστική κάλυψη ώστε με γοργούς ρυθμούς να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον κάβο που λέγεται κορωνοιός. Η Ελληνική Πολιτεία επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί στο ακέραιο το καθήκον της δίνοντας πρόσβαση σε όλους σε όποιο εμβόλιο ήθελαν να κάνουν και σε κάθε έναν συμπολίτη μας που έχει ανάγκη τη συνδρομή και βοήθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της υγειονομικής συμπαράστασης. 

Τονίζεται δε ότι οι ΜΕΘ που προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι μια παρακαταθήκη για το ΕΣΥ. Δεν μπορεί να μηδενίζει κανείς όλη αυτή την προσπάθεια και να λέει κούφια λόγια παντελώς αβάσιμα και ψευδή. Εκτός κι αν στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν σκίσει τη σελίδα που αναφέρεται στη λέξη αλήθεια, ειλικρίνεια και πορεύονται με ψέματα και λόγια του αέρα. Ο καθένας επιλέγει ότι θέλει, δημοκρατία έχουμε και έτσι όλα επιτρέπονται, ότι επιθυμεί ο καθένας.

Και κάτι ακόμη, η κινδυνολογία και τα λόγια του αέρα έλεγαν πολλά και για τα σχολεία τα οποία λειτουργούν ναι με κάποιες εστίες όχι όμως σε μεγάλο βαθμό, σε ελάχιστα ανά τη χώρα σχολεία υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα, όχι όμως πάρα πολλά έτσι ώστε να κλείσουν χάρη στους κανόνες που ακολουθούνται πιστά όπως συνέστησε το Υπουργείο Παιδείας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην εστίαση που και εκεί η λειτουργία με κανόνες και πιστή τήρηση των μέτρων έχει καλά αποτελέσματα. Και όπου υπάρχουν καταστήματα μη τήρησης του νόμου επιβάλλονται πρόστιμα προς συμμόρφωση.

Οπως επίσης και η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μάσκα, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών – χρήση αντισηπτικών. Ποτέ δεν είπε η κυβέρνηση βγάλτε μάσκες ή τελείωσε η πανδημία και ο κίνδυνος. Γιατί οι πολίτες εμπιστεύονται την επιστήμη και η ΝΔ είναι πιστή σε όσα η επιστήμη συστήνει και προτρέπει.

Κλείνοντας όσον αφορά τα περί απογοήτευσης του ελληνικού λαού και τα αστεία περί να αφήσουμε τον κ.Μητσοτάκη στο παρελθόν και να φύγουμε μπροστά μόνο γέλιο προκαλούν. Ή καλύτερα πως έχει γραφεί τόσο εύστοχα παλαιότερα, με μεταφορική έννοια, πρώτη φορά βλέπουμε πρόβατα να παρακαλούν να έρθει νωρίτερα το Πάσχα.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Η ΝΔ και η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά ενισχύοντας με οποιοδήποτε τρόπο τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού μας. Και κάθε φορά γίνεται το απολύτως εφικτό για να λειτουργούν εύρυθμα και ικανοποιητικά με προσπάθεια και δουλειά από όλους. Και είναι χρήσιμο να ευχαριστήσουμε στο σημείο αυτό όλους ιατρούς, επιστήμονες, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, διοικητικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στα νοσοκομεία μας και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνουν και το παραπάνω για να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο, την υγεία.

Η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που ενίσχυσε εν μέσω της πανδημίας τη στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε Κιλκίς και Γουμένισσα και αυτό δεν αμφισβητείται. Η νυν κυβέρνηση έβαλε ήδη προς υλοποίηση την λειτουργία ΜΕΘ στο Κιλκίς και προσφάτως (υπήρξε σχετική ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες) δρομολογείται η ρυθμιστική μελέτη για το νοσοκομείο μετά από 30 χρόνια γεγονός που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση και επέκταση με νέα κτιριακή πτέρυγα του Γ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ.

Θυμίζουμε τι συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ με τον ανεπανάληπτο επί ημερών του Διοικητή κ.Ρεβενάκη τον πρωταθλητή όχι σε εργασία για το νοσοκομείο αλλά σε εργασία σπίλωσης και κατηγορίας με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα κατά του νυν πρωθυπουργού. Τον πρωταθλητή του πληκτρολογίου όπως τον είχαμε από τότε κατονομάσει με σχετικές ανακοινώσεις μας ως νομαρχιακή επιτροπή ΝΔ. Του ΣΥΡΙΖΑ που επί ημερών του (πέντε χρόνια) στο νομό μας μη ξεχνάμε είχαν δοθεί μόλις 50.000 ευρώ για την μετεγκατάσταση του ΤΕΙ Κιλκίς. Αυτά γιατί ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε το παρελθόν αν θέλουμε να πάμε καλύτερα στο αύριο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ μετά από δύο σχεδόν χρόνια πανδημίας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι βγαίνουμε από τις δύσκολες μέρες, στην πραγματικότητα βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές. Δύο, τρεις φορές από τον περασμένο Φλεβάρη, ο κ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει την λήξη της πανδημίας και σήμερα αντί να ξημερώνουν καλύτερες μέρες, έχουμε μπροστά μας έναν Γολγοθά που φαντάζει ατελείωτος. 

Η επιβάρυνση των νοσοκομείων σήμερα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, είναι διπλάσια.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έρχεται να διχάσει, διαχέοντας στην ελληνική κοινωνία, την επικίνδυνη άποψη, ότι αυτό που ζούμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πανδημία ανεμβολίαστων. Αυτό, εκτός του ότι είναι ρατσιστικό, απέναντι σε μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού, είναι και επικίνδυνο, γιατί δίνει την αίσθηση ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να χαλαρώσουν. Δεν υπάρχει τίποτε πιο επιπόλαιο από την δήθεν επιχείρηση «Ελευθερία» με την οποία λέγονταν ότι ο κάθε εμβολιασμένος έχει «τελειώσει» με τον κορωνοϊό.

Πλέον υπάρχει η γνώση ότι η μετάλλαξη Δ μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και ότι τα αντισώματα μειώνονται με την παρέλευση του εξαμήνου. Αυτό αποδεικνύει ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας και όχι να παρακινούνται σε χαλάρωση από μια κυβέρνηση που έχει πετάξει «λευκή πετσέτα», ανήμπορη να προστατέψει τους πολίτες της.

Στις δηλώσεις της, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, αναφέρει ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό να στελεχώσει τις ΜΕΘ. Μήπως έπρεπε σε αυτή τη διετία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού; Μήπως θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στις δηλώσεις της, όπου λέει ότι θα φτάσουμε στο σημείο, να διαλέγουν οι γιατροί ποιους ανθρώπους θα σώσουν και θα βάλουν στις ΜΕΘ και ποιους θα αφήσουν εκτός;
Τον Οκτώβρη που μας πέρασε χάσαμε 1200 συμπολίτες μας. 

Κάθε εβδομάδα που περνάει χάνεται και ένα μικρό χωριό. Ο πρωθυπουργός αρνείται να δει την πραγματικότητα. Αρνείται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Χωρίς αυτές δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Αν δεν στηρίζει άμεσα τη Δημόσια Υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν επιπλέον κάτοικο της χώρας μας. Η κατάσταση με το προσωπικό των νοσοκομείων μας που την μια χειροκροτείται και την άλλη ξυλοκοπείται, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Παρά τις δηλώσεις της κα Γκάγκα, η οποία παραδέχτηκε πως «σε λίγο θα διαλέγουμε αν θα νοσηλευτεί ο ασθενής με κωρονοϊό ή με ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΌ» και «δεν έχουμε ούτε παραπάνω νοσηλευτικό, ούτε ιατρικό προσωπικό», ο Υπουργός Υγείας «διαλαλάει» μέσα από τη Βουλή πως «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους ανεμβολίαστους». Ας πάψει να κουνάει το δάχτυλο ο κύριος Πλεύρης και να επενδύσει ακόμη και τώρα, την ύστατη ώρα, στην Υγεία. 

Δεν είναι πολυτέλεια η επένδυση στην Υγεία, είναι ανάγκη για την οποία ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει.

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται προ της «ιατρικής πολέμου» και διαλογής ασθενών για την εισαγωγή στις ΜΕΘ, την ώρα της απόγνωσης των ασθενών και των οικείων τους έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την κατάσταση στο ΕΣΥ. Το ΕΣΥ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδότησε και νοικοκύρεψε.

Το ΕΣΥ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεχρέωσε, στο οποίο έκανε 8.000 μόνιμες προσλήψεις, όπου άλλαξε την αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων από 1 προς 5 σε 1 προς 1, άνοιξε κλειστά νοσοκομεία, ενίσχυσε τα ΤΕΠ και δημιούργησε 120 επιπλέον δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας. Δυστυχώς όμως η παρούσα κυβέρνηση αντί να αναγνωρίσει την προσπάθεια, για να αποφύγει την ευθύνη που την βαραίνει, προσπαθεί να χρεώσει τις δικές της αδυναμίες όπου βρει και να πείσει όποιους νομίζει ότι μπορεί να επιστρατεύσει με τα ψέματά της.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού των νοσοκομείων μας, περίπου 6.500 ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, που ενώ έχουμε έξαρση της πανδημίας και κατάρρευση των νοσοκομείων, εξουθένωση του προσωπικού, αυτοί βρίσκονται σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας. Αυτή η άδικη και εμμονική επιλογή πρέπει να αναιρεθεί άμεσα. Το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται την παρουσία χιλιάδων έμπειρων υγειονομικών.
Άμεσα να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές και να αρχίσουν να νοσηλεύουν περιστατικά covid 19, για να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία. 

Να μην μετατραπούν οι δημόσιες δομές αποκλειστικά σε covid κλινικές, γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να ασθενούν και από άλλες ασθένειες. Να ενισχυθούν τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας και όχι να αποδυναμώνονται για να καλυφθούν κενά.

Δυστυχώς η ίδια κατάσταση και στο Κιλκίς, με τα νοσοκομεία του να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στο μέρος αυτό όπου οι κάτοικοι του Νομού έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για γιατρειά, έχουν γίνει ελάχιστες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν έχει δημιουργηθεί Μ.Ε.Θ. και έχουν μόνο προκηρυχτεί 3 θέσεις γιατρών για τη μελλοντική στελέχωσή της. Μετακινούνται ιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας, για να καλύψουν τα εμβολιαστικά κέντρα και τις εφημερίες.

Με αποσπάσεις και μετακινήσεις προσπαθούν να ελέγξουν μια κατάσταση που καθημερινά επιδεινώνεται, με κόσμο να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, με ασθενείς να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ και με την Κυβέρνηση, σε όλη αυτή την κατάσταση, να αρνείται να ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό τα Νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας αλλά τουναντίον να συζητάει για συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, όπως το Νοσοκομείο της Γουμένισσας.

Ποιος όμως είναι υπεύθυνος για αυτή κατάσταση. Η ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας φέρει την πολιτική σφραγίδα και υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση είχε δύο χρόνια να προετοιμάσει το ΕΣΥ και δεν το έκανε. Είχε χρόνο να προωθήσει σωστά και στοχευμένα ένα επιτυχές εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως άλλες χώρες και δεν το έκανε. Είχε χρόνο να προετοιμάσει θεραπευτικά πρωτόκολλα και δεν το έκανε. Το μόνο που έκανε ήταν να πανηγυρίζει και να διανέμει, με απευθείας αναθέσεις, κρατικό χρήμα για τις επικοινωνιακές της ανάγκες.

Το τελευταίο φύλλο συκής από αυτή την κυβέρνηση έχει πέσει. Ο Ελληνικός λαός βαθιά απογοητευμένος στρέφει αλλού το κεφάλι. Ήρθε η ώρα να φύγουμε μπροστά, αφήνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές του στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.