Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς, συνομιλεί με την ψυχολόγο-ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου


Υπογράφει η Σοφία Γ. Μεσίγκου-Κρικώνη

Φιλόλογος 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Ομίλου
Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς συνομίλησαν μέσω webex με την ψυχολόγο και ποιήτρια κ. Έλλη Φρεγγίδου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς, καθώς η κ. Έ. Φρεγγίδου είναι ψυχολόγος του Δήμου.

Στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Η Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Αικατερίνη Ρώσσιου καλωσόρισε την κ. Έλλη Φρεγγίδου και ευχαρίστησε την ίδια και το Δήμο Κιλκίς για τη συνάντηση. Το λόγο πήρε η κ. Έλλη Φρεγγίδου, που μίλησε στους/στις μαθητές/τριες-μέλη του Ομίλου για την ποίηση και την τέχνη στη ζωή των ανθρώπων. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία οι μαθητές και οι μαθήτριές μας εξέφρασαν τις απόψεις τους για το ρόλο της ποίησης στη ζωή μας, για την έμπνευση και το κίνητρο των ποιητών και ανατροφοδότησαν με μοναδικό τρόπο τη συζήτηση με τις ενδιαφέρουσες απόψεις τους.

Η ποίηση και η προσφορά της σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή της πανδημίας που βιώνουμε όλοι, ήταν ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση. Ιδιαίτερα ξεχωριστές και διαφοροποιημένες οι απόψεις των μαθητών/τριών μας έδωσαν μια άλλη οπτική στο θέμα. Η κ. Έλλη Φρεγγίδου απήγγειλε – σε παγκόσμια πρώτη - ποίημα από την υπό έκδοση ποιητική της συλλογή, αφιερωμένη στον τόπο μας, το Κιλκίς, με θέμα εμπνευσμένο από την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία υπόσχεση για συνέχιση των συναντήσεων με θέμα την ποίηση και την τέχνη.

Από πλευράς μου, ως υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Ομίλου Φιλαναγνωσίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω de profundis το Δήμο Κιλκίς, την κ. Φρεγγίδου και τη Διευθύντρια του σχολείου μας για τη βοήθειά τους στην υλοποίηση αυτής της δράσης του Ομίλου μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.