Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Μικροί Συντηρητές σε δράση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς


Ανακοίνωση 
Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Στοχεύοντας στη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της Επιστήμης της Συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, φέτος για 2η χρονιά διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη πλήθος εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία για τον εορτασμό των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 2021, 4-10 Οκτωβρίου 2021.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στον εορτασμό με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μικροί Συντηρητές σε δράση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς" την Δευτέρα 4 & την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, ώρες 09.00-13.00

Θα υποδεχθούμε μαθητές 10-12 ετών, οι οποίοι μετά την προβολή σχετικού με το θέμα power point, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι ρόλων.

Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί σε σκάμμα προσομοίωσης ανασκαφής στον κήπο του Μουσείου και θα περιλαμβάνει όλα τα στάδια που ακολουθεί η επιστήμη της Αρχαιολογίας και της Συντήρησης για την τεκμηρίωση, την προστασία και αποκατάσταση του αρχαιολογικού υλικού.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα των πρακτικών διεπιστημονικής συνεργασίας και να κατανοήσουν την επιστήμη-επάγγελμα του αρχαιολόγου και του συντηρητή.

Για λόγους προστασίας από τον covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά οι οδηγίες των υγειονομικών αρχών και τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων.

Υπεύθυνες εκδήλωσης:

- Χρυσούλα Σερπεζούδη, συντηρήτρια (23410 22477),

- Δρ Μαρία Φαρμάκη, αρχαιολόγος (23410 22005)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.