Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Κιλκίς, μιλά στη Γνώμη και στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Καραγεωργίου Μπάμπη


Ο κος Θεμιστοκλής (Θέμης) Κοσμίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Κιλκίς και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης του Δημάρχου Κιλκίς, κου Δημήτρη Κυριακίδη, μιλά στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Καραγεωργίου Χαράλαμπο (Μπάμπη)

Σε μια περίοδο, όπως αυτή της πανδημίας είναι λογικό και αναμενόμενο ο πολιτισμός να δέχεται από τα πρώτα πλήγματα. Θεωρείτε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού διαχειρίστηκε ορθά αυτή την κατάσταση;

Έχουμε κράτος δικαίου. Υπάρχουν κανόνες. Τα αντανακλαστικά του υπουργείου ήταν σωστά από τη στιγμή που η κρίση της πανδημίας μας οδήγησε στην αναγκαστική διακοπή κάθε δραστηριότητας. Η διαχείριση των κρίσεων απαιτούν συστηματική λήψη αποφάσεων και εφαρμογή τους προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021 στο Δήμο Κιλκίς. Υλοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις όπως τις είχατε σχεδιάσει; Είστε ευχαριστημένος από την αποδοχή των εκδηλώσεων από τον κόσμο του Κιλκίς;

Σε μια εποχή θολή όπου όλος ο κόσμος πλήττεται από την κρίση της πανδημίας έγινε ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του ψυχισμού μας. Στο πλαίσιο μιας ήδη διαμορφωμένης κουλτούρας, η Δημοτική Αρχή είχε την υποχρέωση να προσφέρει στους δημότες του ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων με σκοπό την πολιτιστική αναβάθμιση του θεσμού και την ψυχολογική ανάταση των δημοτών. 

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου θεσμού υλοποιήθηκε στο σύνολο του με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Σύγχρονου Πολιτισμού. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη διάθεση συνεργασίας που συναντήσαμε από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου καθώς και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς πολιτισμού, οι οποίοι επί της ουσίας προκάλεσαν την αποδοχή του προγράμματος μας και αποτυπώθηκε στη συνείδηση των δημοτών ως κορυφαίο και ανεπανάληπτο καλοκαίρι. 

Η αθρόα προσέλευση αρκετών χιλιάδων θεατών στους χώρους πολιτισμού του Δήμου μας, ιδιαίτερα στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της επιβολής προληπτικών μέτρων διάδοσης και μετάδοσης κατά του κορωνοϊού μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι έρχονται ακόμη καλύτερες εποχές για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι.

Έχετε σχεδιασμό για το πως θα κινηθεί η πολιτιστική χρονιά μέχρι το τέλος του έτους; Έχετε κάποιο μεγάλο project στα σκαριά;

Δεδομένου των συνθηκών που επικρατούν αλλά και των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται σε όλη την χώρα προετοιμαζόμαστε για την υλοποίηση του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στις 3-11 Οκτωβρίου. Ακολουθούν οι εκδηλώσεις μνήμης πολιούχων ΠεντεκαιΔεκα Ιερομαρτύρων του Κιλκίς και η διοργάνωση του «Κήπου των Χριστουγέννων».

Το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, αυτός ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός επανέρχεται. Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για το γεγονός αυτό;

Μετά από αρκετά χρόνια θα υλοποιηθεί το φεστιβάλ που έχει κάνει διεθνώς γνωστό το Δήμο Κιλκίς. Ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Κυριακίδης συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη υποβάλλοντας σχετικό υπόμνημα για την ιστορία και την αναγκαιότητα διατήρησης του Φεστιβάλ και η Υπουργός δέχτηκε με χαρά τη διάθεση επανέναρξης του θεσμού και την άμεση στήριξη του με σχετική προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού με το Δήμο Κιλκίς. Ήδη μια ομάδα εργασίας χαρτογραφεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υλοποίηση του.

Πρόλαβες και μπόρεσες να χαρείς ορισμένες, πολλές ή λίγες, ανέμελες οικογενειακές στιγμές μέσα σε αυτό το περίεργο και απαιτητικό καλοκαίρι που τώρα σιγά-σιγά μας αποχαιρετά;

Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι απλά χρήσιμη αλλά αναγκαίο καθήκον του πολίτη. Συμμετέχοντας στη λήψη αποφάσεων που αφορούν το Δήμο μας μας δίνεται και η δυνατότητα να συμμετέχουμε στα πολιτιστικά δρώμενα οικογενειακά. Μπορεί να μην είναι ανέμελες αυτές οι στιγμές λόγω της μικρής ηλικίας των παιδιών αλλά σίγουρα μας δίνει τη δυνατότητα να αντλήσουμε στιγμές χαράς και ικανοποίησης.

Επιμέλεια Δημοσιεύματος: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.