Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Η ταινία «Το Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα» στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Συνεχίζουμε τις προβολές στο θερινό σινεμαδάκι στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ με την βραβευμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ταινία και ρεκόρ εισιτηρίων στη Γαλλία «Το Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα» La Villa, του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.

Τρία μεσήλικα αδέρφια προστρέχουν στο προσκεφάλι του ετοιμοθάνατου πατέρα τους, στο παραθαλάσσιο πατρικό τους κάπου έξω από τη Μασσαλία, καλούμενα να αναμετρηθούν τόσο με αναμνήσεις και τραύματα, όσο και με την αβεβαιότητα του παρόντος. Η ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν («Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο») μπλέκεται στις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης και του «προσφυγικού», καθώς προσεγγίζει τα υπαρξιακά αδιέξοδα των ηρώων.

Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ της Βενετίας και αφού κέρδισε 2 Βραβεία και το γαλλικό κοινό κάνοντας ρεκόρ εισιτηρίων, η νέα, τρυφερή και ευαίσθητη, δημιουργία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν είναι μια ταινία οικογενειακής επανένωσης, εμπνευσμένη από τον «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Τσέχωφ.

Βραβευμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Μια ταινία,

«Γεμάτη χάρη και συναίσθημα» - Le Monde
«Ένα ευαίσθητο και συγκινητικό πορτραίτο» - Variety
«Πανέμορφο. Μία από τις καλύτερες ταινίες φέτος στη Βενετία» - La Stampa
«Μια βαθιά συναισθηματική ταινία» - Corriere della Sera
«Μία από τις καλύτερες ταινίες του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν» - Screen
«Φωτεινό, γενναιόδωρο, νοσταλγικό» - Telerama

Γαλλία

Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν
Σενάριο: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, Σερζ Βαλέτι
Φωτογραφία: Πιερ Μιλόν
Πρωταγωνιστούν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν, Αναϊς Ντεμουστιέ
Διάρκεια: 107 λεπτά

Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 9.30 οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό για μεγάλες απολαύσεις με όμορφες παρέες.

Μασκούλες μην ξεχάσετε.

Στις προβολές θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και την αποφυγή της διασποράς του covid 19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.