Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Εικαστικά - Κατασκευές στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids Κιλκίς
Πριν από λίγες μέρες υποδεχθήκαμε τον Απρίλιο, το μήνα που μας υπενθυμίζει πως πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στο Πάσχα. Είναι ώρα, λοιπόν, να ξεκινήσουμε την πασχαλινή διακόσμηση του χώρου μας, προσαρμόζοντας αντίστοιχα και τη διάθεσή μας.  
Στο βίντεο θα βρείτε την κατασκευή βήμα βήμα ενός πασχαλινού λαγού με απλά υλικά. 

Εικαστικά 

Η Εικαστική Αγωγή επιτυγχάνει τη μύηση του παιδιού στη δημιουργική διαδικασία μέσα από την πράξη της δημιουργίας η οποία προσφέρει ένα νέο τρόπο όρασης. Κάθε παιδί που δημιουργεί αισθάνεται τον ενθουσιασμό της ελεύθερης έκφρασης. Κινητοποιεί τη γονιμοποίηση της φαντασίας, της γνώσης, του ψυχισμού και της δεξιότητας. 

Ταυτόχρονα, η τέχνη αναπτύσσει την κοινωνικότητα και παροτρύνει την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία. Το παιδί, επίσης, μέσα από την καλλιτεχνική εκπαίδευση αναπτύσσει τις γνωστικές εκείνες ικανότητες που του επιτρέπουν να αναλύει, να κρίνει, να ερμηνεύει και να περιγράφει, ικανότητες που θα του φανούν χρήσιμες στην μετέπειτα ζωή του. 

Info της Ναταλία Σαββίδου Δασκάλα

Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Βιογραφικό Η επαφή μου με τα παιδιά υπήρξε όνειρο μου από μικρή ηλικία. 

Στο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids μου δίνεται η ευκαιρία να συναναστραφώ μαζί τους και μέσω των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων να συνεισφέρω τόσο στην αξιοποίηση του ελεύθερού τους χρόνου όσο και στην καλλιέργεια των ταλέντων και των δεξιοτήτων τους. 

Συγκεκριμένα ασχολούμαι με το κομμάτι των εικαστικών, της ζωγραφικής, της φιλαναγνωσίας, της μαγειρικής, του θεατρικού παιχνιδιού αλλά και της ενισχυτικής διδασκαλίας. Κύρια επιδίωξη των δομών μας, και κατά συνέπεια δική μου, είναι η επίτευξη μιας γνήσιας ψυχαγωγίας, που εξελίσσει τον τρόπο σκέψης των παιδιών και συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου