Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Κιλκίς: Υπό εξέταση μέτρα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς

Χωροταξικές ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της τοπικής αγοράς, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έναντι του Covid – 19, μελετά η Δημοτική Αρχή με σκοπό την ενθάρρυνση της οικονομικής δραστηριότητας των επαγγελματιών και ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, χώροι εστίασης) κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Η δέσμη των υποστηρικτικών μέτρων, προσωρινού χαρακτήρα, που επεξεργάζεται η Διοίκηση, έχει ως βάση την εφαρμογή χωροταξικών και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, κατά τις βραδινές ώρες, που θα επιτρέψουν την απελευθέρωση χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά μήκος πεζοδρομίων και οδών. 

Ειδικότερα εξετάζεται:

- το κλείσιμο της 21ης Ιουνίου στο ύψος του εμπορικού κέντρου, ώστε να είναι ευχερής η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και σε λωρίδα του κεντρικού δρόμου

- η διακοπή της κυκλοφορίας στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, επί της οδού Εθνικής Αντίστασης και πιθανώς επί της οδού Κ. Γαβριηλίδη

- η δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, γενικότερα, στον παρακείμενο χώρο της πρόσοψης καταστημάτων ή και απέναντι με συναίνεση του ιδιοκτήτη

- η αξιοποίηση χώρων για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων για καταστήματα πέριξ των πλατειών και πάρκων.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε μια πρώτη συνάντηση χθες με τους Προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σπύρο Μιχαηλίδη και του Επαγγελματικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Κώστα Ευθυμίου, στην οποία συμμετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπαλάσκας, και συζήτησαν ιδέες και προτάσεις εμπλουτισμού του. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κιλκίς, η προσπάθεια στήριξης των επαγγελματιών και ιδιοκτητών στο χώρο της εστίασης από τη Δημοτική Αρχή έχει καθαρά τα στοιχεία της επανάκαμψης και της όποιας, μικρής έστω, αναπλήρωσης του εισοδήματός τους που επλήγη κατά την περίοδο αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων τους.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Κυριακίδης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιο Καριοφύλλη και τα μέλη αυτής Γιάννη Καλαϊτζίδη και Βαρβάρα Παργιανού.

Οι οριστικές προτάσεις που θα διαμορφωθούν θα έχουν ανάλογη προσαρμογή στις διατάξεις της επικείμενης εγκυκλίου που εκδίδει σύντομα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κιλκίς έχει εξαιρέσει, με απόφασή του, τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης από την καταβολή των τελών φωτισμού, καθαριότητας και κοινόχρηστων χώρων για όσο διάστημα τα καταστήματά τους παραμένουν αναγκαστικά κλειστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.