Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

SOS από Μητρόπολη Κιλκίς: Στηρίξτε το φιλανθρωπικό έργο μας


Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς
Την επιτακτική ανάγκη υποστήριξης του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που ενισχύει τους αδύναμους συμπολίτες μας, και δη σε καιρούς δύσκολους, όπως αυτούς που διανύουμε, παρουσίασαν σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι λειτουργίας των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη και τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη.


Έτσι την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης, υπεύθυνος του Συσσιτίου που λειτουργεί στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, και ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Ταλζίγιε, υπεύθυνος του Συσσιτίου που λειτουργεί στον Ι.Ν. Παναγίας, ως εκπρόσωποι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ, κατέθεσαν την αγωνία τους για την συνέχιση λειτουργίας του συγκεκριμένου τομέα φιλανθρωπίας, καθώς οι Ιεροί Ναοί λόγω της καραντίνας παραμένουν κλειστοί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τον ενισχύσουν, όπως έπρατταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όλες οι φιλανθρωπικές δομές της Εκκλησίας χρηματοδοτούνται από τις προσφορές και τις δωρεές των πιστών.

Επιπρόσθετα, στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες που δεν σταμάτησαν την λειτουργία τους, εντάσσονται και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία όλων των Ενοριών. Συγκεκριμένα, κάθε μέρα τα Συσσίτια προσφέρουν 150 μερίδες φαγητό στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία κάθε μήνα 300 δέματα με τρόφιμα.

Τους ενημέρωσαν ότι στην πρώτη καραντίνα του Μαρτίου – Απριλίου – Μαΐου δαπανήθηκε κάθε απόθεμα που υπήρχε προκειμένου τα Συσσίτια να παραμείνουν ανοικτά και παρέμειναν. Ακόμη ότι αυτό δεν μπόρεσε να αναπληρωθεί με το άνοιγμα των Ναών το διάστημα Μαΐου – Οκτωβρίου εξαιτίας της μειωμένης συμμετοχής των πιστών λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, εκτός των άλλων, εξέφρασαν και την θλίψη τους για το ότι δεν υπήρξε κάποια μέριμνα από την Πολιτεία για την στήριξη των φιλανθρωπικών δομών της Εκκλησίας όπως είναι τα Συσσίτια. Και δυστυχώς, εάν δεν υπάρξει άμεσα κάποια λύση δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την λειτουργία τους πέραν του ενός μηνός.

Ζήτησαν, τέλος, από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο να συνδράμουν στα Συσσίτια ώστε αυτά να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

Από την μεριά τους και οι δύο Άρχοντες του τόπου μας δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και πως θα στηρίξουν αυτό μέσα στα πλαίσια της θεσμική τους ιδιότητος, αλλά και προσωπικά.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και προς τους τρεις Βουλευτές του Νομού μας, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Γεωργαντά, τον κ. Γεώργιο Φραγγίδη και την κα Ειρήνη Αγαθοπούλου διά επιστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.