Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Κιλκίς: Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες... καραντίνας


Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Αναπόσπαστο κομμάτι της εορταστικής ατμόσφαιρας μιας πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων, αποτελεί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των εμπορικών καταστημάτων. 

Δυστυχώς φέτος, λόγω τoυ δεύτερου και σφοδρότερου κύματος της πανδημίας και του γενικευμένου lockdown που επέφερε, ο καθιερωμένος αυτός στολισμός δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει. 

Σε πείσμα των καιρών ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι καταστηματάρχες που στόλισαν τις βιτρίνες τους, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Πίσω από αυτές που ξεχωρίσαμε σε ό,τι αφορά στο δημιουργικό τους κομμάτι, κρύβεται η γνωστή μας Αμαλία Διαλυνά, που δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει και να μας εκπλήσσει κάθε φορά με τις χειροποίητες κατασκευές της. 

Με το δικό της μοναδικό τρόπο όπως πάντα, τη φαντασία, την αγάπη με την οποία περιβάλλει κάθε δημιουργία της και πρωτίστως με την αισθητική της, φιλοτέχνησε και φέτος, σκηνικά απόλυτα εναρμονισμένα και ταιριαστά με το κλίμα της εποχής, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. 

Ευκαιρίας δοθείσης, μια πρόταση που θα μπορούσαν να επεξεργαστούν οι αυτοδιοικητικοί φορείς του τόπου σε συνεργασία με Εμπορικό Σύλλογο, Επιμελητήριο κ.α. -σε μια μετά-covid εποχή, όταν φυσικά θα το επιτρέπουν οι συνθήκες-, είναι και η απονομή «Βραβείου καλύτερης εορταστικής διακόσμησης». 

Μια βράβευση για εμπορικά καταστήματα και γιατί όχι και για σπίτια. Με προδιαγραφές, υπό τύπου διαγωνισμού με έπαθλα ίσως, προκειμένου να αποφεύγονται κιτς διακοσμήσεις του παρελθόντος και με απώτερο στόχο φυσικά την ενεργοποίηση όλων των δημοτών στη δημιουργία εορταστικού κλίματος. 

Ανανιάδης παιχνίδια, Θεσσαλονίκης 16


«Amarreto» παιδικά ρούχα, 21ης Ιουνίου 41 

Μπόζης Άρτος Γλυκό, Τσιρογιάννη 25


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.