Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 22/10/2020, 6:22 μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά 
- Συνελήφθη χθες (21 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του 6 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 154 γραμμαρίων και 1 συσκευασία με κλώνους κάνναβης βάρους 558 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

- Επίσης συνελήφθη σε άλλη περιοχή της Χαλκιδικής ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 15 γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί σε προγενέστερο χρόνο έναντι αμοιβής από τον πρώτο συλληφθέντα.

Συνελήφθη χθες (21 Οκτωβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή τηςΠιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 130 γραμμαρίων.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής γυναίκας και μίας ανήλικης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το πρωί της 19ηςΟκτωβρίου 2020 εισήλθαν σε διαμέρισμα ημεδαπής γυναίκας που βρίσκεται στις Σέρρες και αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 440 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (35.619) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(7) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (1) κατάστημα στην Ήπειρο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (905) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (74) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Δυτική Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (197) σχετικές παραβάσεις.

(407) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (406) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και(1) των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(96) στη Θεσσαλονίκη,
(64) στη Στερεά Ελλάδα,
(36) στην Κεντρική Μακεδονία,
(35) στη Δυτική Μακεδονία,
(28) στο Βόρειο Αιγαίο,
(26) στην Ήπειρο,
(25) στα Ιόνια Νησιά,
(20) στη Θεσσαλία.
(18) στη Δυτική Ελλάδα,
(18) στην Πελοπόννησο,
(16) στην Κρήτη,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(9) στην Αττική και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (22.557) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (22.539) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (18) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτόφωρες συλλήψεις (17) ατόμων για περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συνέλαβε, σε διάφορες περιοχές της πόλης, συνολικά δεκαπεπτά (17) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης δύο αλλοδαπών, στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, μετά από μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από έλεγχο στην κατοχή των δραστών αλλά και σε παρακείμενο θάμνο, επιμελώς κρυμμένα, βρέθηκαν μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (16,1) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Ευόσμου για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, σχεδιάζει και πραγματοποιεί αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων αλλά και συστηματικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (21-10-2020), πραγματοποίησαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου κατά τους οποίους:

Ελέγχθησαν (254) άτομα και (53) I . X . E . αυτοκίνητα,
Συνελήφθη (1) ημεδαπός για παράβαση του Ν. περί ναρκωτικών,
Βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και
(21) παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.