Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Δευτέρα 14/9/2020, 9:15 μ.μ.

Σύλληψη για κλοπή 
Συνελήφθη χθες (13 Σεπτεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσε από παραλία μία τσάντα ημεδαπής, που περιείχε το κινητό της τηλέφωνο, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Η τσάντα εντοπίσθηκε σε σημείο που την είχε αποκρύψει και αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό της.

Σχηματισμός δικογραφίας για κλοπή
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο διάστημα αφαίρεσε από περιοχή της Χαλκιδικής ένα όχημα αλλοδαπού, το οποίο εγκατέλειψε αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο. Το κλεμμένο όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.


Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (50.153) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(2) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (610) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(3) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (159) σχετικές παραβάσεις.

(140) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(39) στην Κεντρική Μακεδονία,
(22) στη Στερεά Ελλάδα,
(16) στα Ιόνια Νησιά,
(15) στη Θεσσαλονίκη,
(11) στην Πελοπόννησο,
(10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(7) στην Ήπειρο,
(7) στη Θεσσαλία,
(5) στο Βόρειο Αιγαίο,
(4) στη Δυτική Ελλάδα,
(2) στην Κρήτη,
(1) στην Αττική και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14.302) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (14.290) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (43) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ..

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών εάν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Αγαθούπολης έως τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον για το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Αγαθούπολης και από τον ημιανισόπεδο κόμβο Αιγινίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται μέσω εναλλακτικής διαδρομής και συγκεκριμένα:

- μέσω του ανισόπεδου κόμβου Αγαθούπολης θα εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης,

στον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου τα οχήματα θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και

στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου θα εισέρχονται στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές Δημοτικών σχολείων στο Νομό Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης σε σχολικά λεωφορεία κατά την 1η ημέρα της νέας σχολικής περιόδου

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου η προστασία των μαθητών, η ασφαλής πρόσβαση και οδική μεταφορά τους από και προς τις σχολικές εγκαταστάσεις αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, διένειμαν σήμερα (14-09-2020), σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, έντυπα κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα έδωσαν συμβουλές και οδηγίες στους μαθητές και στους γονείς τους, σχετικά με την κυκλοφοριακή τους συμπεριφορά, ειδικότερα δε για τη χρήση των διαβάσεων πεζών, των πεζοδρομίων, τη συμμόρφωση τους με τους φωτεινούς σηματοδότες κλπ.

Επιπλέον, με στόχο τη διαμόρφωση των απαραίτητων συνθηκών οδικής ασφάλειας για τους μαθητές, έχουν ήδη διαβιβαστεί ειδικές εντολές – κατευθύνσεις προς τις αρμόδιες υφιστάμενές μας Υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πραγματοποίηση τακτικών και ενδελεχών ελέγχων στα σχολικά λεωφορεία .

Ήδη, κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής περιόδου από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

· πραγματοποιήθηκαν (153 ) έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία όπου βεβαιώθηκαν (31) παραβάσεις, από τις οποίες:

( 17 ) αφορούν σε παραβάσεις ταχογράφου

(1) αφορά σε μη χρήση ζωνών ασφαλείας

(13) αφορούν διάφορες άλλες τροχονομικές παραβάσεις.

Οι ενέργειες της ανωτέρω Υπηρεσίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου με διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής από Αξιωματικούς της Τροχαίας και με προληπτικούς τροχονομικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.