Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Φτου να ΜΑΣΚΑΘΕΙΣ!

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
"Πολύ σας πάει η μάσκα κυρία μου, αλλά, δυστυχώς, κρύβει το όμορφο πρόσωπό σας!" Να 'ναι πάντα καλά ο ευγενέστατος και καλόγουστος παππούλης που μου το είπε στη δουλειά! Τέτοιο κοπλιμάν, ούτε στα πρώτα νιάτα μου δεν άκουσα και με τίποτα δεν περίμενα τώρα στα δεύτερα... νιάτα μου! 


Και έκτοτε, ενώ φορούσα τη μάσκα με γογγυσμό και υποχρέωση, άρχισα να φιλοσοφώ τα πλεονεκτήματά της και έχω γίνει φανατική θαυμάστρια! Τόσο που σκέφτομαι να τη φοράω εφ' όρου! Με πανδημία ή χωρίς. Μα ελάτε μαζί μου να το συζητήσουμε λίγο και πείτε μου αν έχω άδικο!

Κατ' αρχάς και κυριότερα, μας προστατεύει από τον τρισκατάρατο ιο! Που ανάθεμα τις κινέζικες νυχτερίδες, τον Μπάτμαν και όλο του το σόι, που μας κουβάλησαν τα Sars τα Mars και το κακό συναπάντημα! Εν συνεχεία, δείτε ωφέλεια! Δεν χρειάζεται πλέον εμείς οι γυναίκες να στοκαριζόμαστε με ενυδατικές κρέμες, make up, κραγιόν, ρουζ κ.λπ. Φοράς τη μάσκα σου και είσαι έτοιμη! Γλιτώνεις χρήμα και χρόνο! Δεν καβγαδίζεις με τον σύζυγο που υπερφορτώθηκε η πιστωτική και το πρωί κερδίζεις ένα μισάωρο ύπνο!

Βαριέσαι να βουρτσίσεις τα δόντια σου; Δεν πειράζει σου λέω! Με τη μάσκα δεν σε παίρνουν μυρωδιά και το βασικότερο δεν παίρνεις και εσύ. Πετυχαίνω γιαγιά περίοδο προ covid στην τράπεζα, που 'χει φάει για πρωινό ίσα με πέντε σκελίδες σκόρδο για να πέσει η πίεση, και κοντέψαμε να πέσουμε όλη στην ουρά από λιποθυμιά! Σαν ντόμινο, ο ένας ξερός πίσω απ΄τον άλλο. Αφού δίναμε την σειρά μας, μπας και φύγει μία ώρα γρηγορότερα! Ενώ τώρα, δεν πάει να φάει και ολόκληρη πλεξούδα; No problemo!

Τρως το τοστάκι σου με το μαρουλάκι, μένει η πρασινάδα στο δόντι; Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας! Η μάσκα είναι η λύση! Μιλάς, τραγουδάς χωρίς φόβο! Σου λέει κάποιος κρύα ανέκδοτα, κάνεις τον ήχο πως γελάς αλλά δεν γελάς, δεν καταλαβαίνει γρι, δεν θίγεται! 

Διασχίζει η δίμετρη ξερακιανή απέναντι το πεζοδρόμιο, έχεις σκάσει από τη ζήλια και θέλεις να ξινίσεις τα μούτρα σου! Να η ευκαιρία σου, άδραξε τη μέρα! Ξiνίσου, βγάλε γλώσσα, φώναξε με όλη τη δύναμη των πνευμόνων σου "Πού πας μωρή γκαμήλο;" Δεν θα ξέρει η ψηλιά από πού της ήρθε! (φιλική συμβουλή: να φοράνε και οι περαστικοί μάσκες, αλλιώς καρφώνεσαι).

Έχεις βάλει στην καραντίνα τρία, πέντε, δέκα κιλάκια και έχουν φουσκώσει τα μαγουλάκια; ΚΑΙ ΤΙ Α ΚΑΝΣ; ΘΑ ΚΑΤΣ ΝΑ ΣΚΑΣ; Βάζεις μασκούλα και καζούρα γιοκ! Πασαλείφτηκες με σοκολάτα απ' το ξυλάκι παγωτό; Μη χαλιέσαι! Πες το μαζί μου, μάσκα! Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! 

Έσπασε η γέφυρα με το κόκκαλο απο το μπριζολάκι; Χάλασε η μόστρα σου; Ναι, ναι! Καλά φαντάστηκες. Μ Α Σ Κ Α! Μάλλιασε η γλώσσα σου να παρακαλάς τον δικό σου να ξυριστεί; Μάσκα και ούτε τρίχα ούτε ζημιά! Δεν βλέπεις το μούσι, δεν υπάρχει, τέλος!

Πάντα ονειρευόσουν να γίνεις χειρουργός, αλλά ήσουν κωθώνι στα μαθήματα! Δεν ξέρεις πόσο σε νιώθω! Κοτσάρεις την πράσινη χειρουργική μάσκα, το γαντάκι σου και κάνεις το κομμάτι σου! Σε βλέπουν οι δικοί σου και καμαρώνουν, σε βγάζουν φωτογραφίες τις δείχνουν στους γείτονες, έχει αποκτήσει νόημα η ζωή τους! Για αυτό σου λέω, σαν τη μάσκα, δεν έχει! Μάσκα, γάντι και ξερό ψωμί!

Και τώρα που είπα γάντι. Ξέρετε πόσα πλεονεκτήματα έχει το γάντι; Μην κατευθείαν αρχίσετε τα χαζά, ιδρώνουν τα χέρια και βλακείες! Δείτε το θετικά! Ξεμπερδεύεις με μανικιούρ, κρέμες, ξεφλουδίσματα από αντισηπτικά, μονόπετρα που δεν έχεις! Θέλεις να φας τα νύχια σου, αλλά κοιτάζεις από που θα πεταχτεί το χέρι και θα φας μπουφλίδι; Don' t worry! Φάτα! Το γάντι τα κρύβει και η μάνα σου δεν ξέρει για να κράξει. Μα είναι τόσα τα υπέρ σας λέω! θα μπορούσα να γράφω για μέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.