Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 19/8/2020, 10:15 μ.μ.

Συνελήφθη ένα άτομο σε περιοχή της Πιερίας, όπου στο σπίτι και στο αυτοκίνητο που οδηγούσε εντοπίστηκαν ποσότητες κάνναβης
Συνελήφθη χθες (18 Αυγούστου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο παραπάνω άνδρας να οδηγεί όχημα και αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα, ωστόσο ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και επιχείρησε να απορρίψει ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 62,3 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Minnie» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, βρέθηκαν 7 συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 60,9 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 123,3 γραμμάρια κάνναβης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/2567178656865097/

Εξιχνιάστηκε κλοπή 58.000 ευρώ μέσα από αυτοκίνητο που έγινε τον προηγούμενο μήνα σε περιοχή της Πέλλας
Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από το εσωτερικό οχήματος ημεδαπού, που έγινε το μεσημέρι της 6ης Ιουλίου 2020 σε περιοχή της Πέλλας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, του Τμήματος Ασφάλειας Αμπελοκήπων – Μενεμένης και του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι εντόπισαν τον παθόντα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης να έχει κάνει ανάληψη χρημάτων από τραπεζικό κατάστημα και στη συνέχεια τον ακολούθησαν μέχρι που στάθμευσε το όχημα σε χώρο επιχείρησης σε περιοχή της Πέλλας.

Στη συνέχεια έσπασαν το τζάμι του οχήματος και αφαίρεσαν ένα φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 58.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.


Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος εμπόρων τροφίμων σε περιοχές της Πέλλας, των Τρικάλων και της Κέρκυρας

Η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων εξαπάτησης εμπόρων τροφίμων σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, 56χρονος ημεδαπός και 36χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απατών τετελεσμένες κατ΄εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος με την 36χρονη και έναν εκ των παραπάνω, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση απατών και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της μεσολάβησης μεταξύ εταιρείας εμπορίου τροφίμων του εξωτερικού και εμπόρων τροφίμων της ημεδαπής, ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνέστησαν εταιρεία τροφίμων σε χώρα του εξωτερικού με φερόμενη ιδιοκτήτρια την 36χρονη και στη συνέχεια τα έτερα δύο μέλη χρησιμοποιώντας αριθμούς κινητής τηλεφωνίας και λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας υπό την επωνυμία της παραπάνω εταιρείας, καθώς και τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο εμφαίνεται ως συνδρομητής έτερο άτομο, προσέγγιζαν εμπόρους τροφίμων ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες της εταιρείας στην Ελλάδα, προκειμένου να αποσπάσουν προϊόντα τροφίμων χωρίς να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο.

Προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους, παρουσίαζαν τις εμπορικές συναλλαγές ως ευκαιρία για επέκταση των δραστηριοτήτων των προαναφερόμενων εμπόρων στο εξωτερικό.

Με τον παραπάνω τρόπο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απέσπασαν από τρεις (3) επιχειρήσεις σε περιοχές της Πέλλας των Τρικάλων και της Κέρκυρας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των τροφίμων, διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 108.741,46 ευρώ, ενώ μία μεταφορική εταιρεία υπέστη ζημία ύψους 1.260 ευρώ, καθώς δεν της καταβλήθηκε συμφωνηθέν κόμιστρο για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν (2) άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά με επιβατικό όχημα μεγάλου κυβισμού

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 25 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας και αντίσταση.

Οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες χθες (18-08-2020) σε περιοχή της Σίνδου και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην περιοχή του Αγίου Παύλου αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας εντόπισαν αλλοδαπό που στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων τον οποίο αποβίβασαν νωρίτερα οι συλληφθέντες από όχημα μεγάλου κυβισμού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί, με το προαναφερόμενο όχημα μετέφεραν επτά (7) ακόμη αλλοδαπούς, ενώ σημειώνεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου (25χρονος) δε διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών


Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούνται συστηματικά επιστάμενες αστυνομικές έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

27χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιανουάριο του 2017 αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την περιοχή Χαριλάου. Στη συνέχεια μετέβη σε κοσμηματοπωλείο της Τούμπας επιβαίνοντας στο εν λόγω όχημα και με σχοινιά προσδεμένα σε αυτό, παραβίασε τα προστατευτικά ρολά και αφού έθραυσε υαλοπίνακα, αφαίρεσε από το κατάστημα κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ.

27χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2019 αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την περιοχή του Κορδελιού και επιβαίνοντας σε αυτό μετέβη στην Τριανδρία, όπου διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό.

47χρονου αλλοδαπού, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2020 αποπειράθηκε να εισέλθει σε διαμέρισμα στην Πυλαία.

20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε από 30χρονο, ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.