Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 24/5/2020, 11:30 μ.μ.

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.


Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(4) άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

(4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

(3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 50χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών για περιπτώσεις απατών και συμμορία.

(3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν 580 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 12 συσκευασίες καπνού.

(2) άτομα για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθη χθες (23 Μαΐου 2020) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί όπλων.


Συνελήφθη 40 χρονος άντρας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα

Στη σύλληψη 40χρονου άντρα προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας “Ζ”, όταν τον εντόπισαν να κινείται στην οδό Βασιλίσσης Όλγας μεταφέροντας με όχημα άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Πρόκειται για αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Σημειώνεται ότι, σε σήμα στάσης για έλεγχο που του έγινε ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα μεταφοράς - το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται-, τρείς συσκευές κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του, χρηματικό ποσό και πτυσσόμενο μαχαίρι.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη ατόμου έπειτα από καταδίωξη
Πρωινές ώρες σήμερα (24-05-2020), αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να συλλάβουν, έπειτα από καταδίωξη, 42χρονο αλλοδαπό ο οποίος αγνόησε σήμα στάσης αστυνομικών για έλεγχο στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Αφού εισήλθε σε αγροτική περιοχή, ξέφυγε από την πορεία του και ακινητοποιήθηκε στην όχθη ρέματος, όπου κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά.

Σε έρευνα του οχήματός του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- σπρέι πιπεριού

(2) σιδεροπρίονα

Σουγιάς και

Πολυεργαλείο.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν:
Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (55) ετών και χρηματική ποινή και
Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής για τη σύλληψή του, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο ποινής που του επιβλήθηκε για παραβάσεις των Νόμων περί Αλλοδαπών και Ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.