Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Θέμης Ναούμης: "Stay away....stay home!"

Γράφει ο Θέμης Ναούμης
Και ξαφνικά εγένετο καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Και τέρμα τα πικνίκ στο δάσος και τέρμα τα πηγαδάκια από παππούδες στις πλατείες. Και τέρμα κι ο καφές στο χέρι. Κι από το take away καταλήγουμε στο stay away και συγκεκριμένα stay home!

Είτε σου γουστάρει είτε όχι. Μέχρι εδώ οι μαγκιές και τα νταηλίκια. Από δω και πέρα όποιος θέλει ανυπακοή θα πληρώνει και 150 ευρουλάκια. Έτσι γιατί μας χρειαζότανε. Γιατί στη χώρα αυτή κάνουμε τα εύκολα δύσκολα.

Είμαστε κομμάτι ανάποδοι. Σου λένε ρε αδελφέ να κάτσεις σπίτι γιατί υπάρχει ένας ιός που αν τον υποτιμήσεις μπορεί να σε σκοτώσει κι εσύ μου βγαίνεις πηγαδάκι στην πλατεία με άλλους 5 με καφέ στο χέρι, θαρρείς και δε θα 'χεις το χρόνο να το κάνεις μόλις τα πράγματα ηρεμήσουν.

Σου λένε κάτσε μέσα με τους ανθρώπους που αγαπάς και σ'αγαπούν κι εσύ επιλέγεις το έξω που σε αυτή τη φάση δεν είναι ασφαλές ούτε φιλόξενο. Σου λένε να 'σαι ξάπλα στον καναπέ σου με το ίντερνετ, το dvd σου, τα δορυφορικά σου κι εσύ ως ψευτόμαγκας που είσαι, πηγαίνεις σε παραλίες, εξοχικά και βουνά.

Κι άμα γίνει καμιά στραβή και χρειαστείς νοσοκομείο, θα στολίζεις με διάφορα "γαλλικά" το κράτος που δε δουλεύει σωστά. Επίσης επειδή έτσι σε βολεύει, πάνω στην τσατίλα σου, θα πεις ότι όλα αυτά που ζούμε είναι φτιαχτά κι άλλες ανοησίες, έτσι για να αποφύγεις τις όποιες ευθύνες σε βαραίνουν. 

Λοιπόν για να βάζουμε τα πράματα στη θέση τους. 

Η απαγόρευση ορθώς εφαρμόστηκε. Από τη μια ο ιός αλωνίζει κι από την άλλη ο Έλληνας (ευτυχώς όχι στο σύνολο του πληθυσμού) εφαρμόζει τα μέτρα με δικά του λόγια. Επειδή τα πράγματα είναι σοβαρότατα κι όχι απλά σοβαρά και δεν πρέπει να γίνουμε Ιταλία τέθηκε κι αυτό το μέτρο σε εφαρμογή.

Γιατί απλά κύριοι και κυρίες παραβάτες των κανόνων δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα να παίρνει στο λαιμό του τον άλλον. Γιατί η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Γιατί για πρώτη φορά το κράτος δουλεύει ή τουλάχιστον παλεύει να δουλέψει κι εμείς με τις ανοησίες μας το δουλεύουμε.

Αφού λοιπόν δε μπορούν κάποιοι πρώτα για το δικό τους καλό και μετά για το καλό όλων να σταθούν όπως πρέπει απέναντι σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση, ας είναι ευλογημένη τούτη η απαγόρευση. Μήπως και μπει στο κεφάλι μας λίγο παραπάνω μυαλό. 

Ο Θεός μαζί μας. 

Καλή υπομονή σε όλους.

Την καλημέρα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.