Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Οι γλυκές ταξιδιάρικες δημιουργίες του ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis 
Η εβδομάδα για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis For Kids, Kinesis for Junior και Kinesis Kids Athletics, ολοκληρώθηκε όμορφα και δημιουργικά με πληθώρα θεμάτων και δραστηριοτήτων. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν μας επισκέφθηκε ο κύριος Κανονούλης, με τον οποίο συζητήσαμε κανόνες και τρόπους συμπεριφοράς, τόσο στην καθημερινότητα μας όσο και όταν είμαστε άρρωστοι, όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα ή όταν βρισκόμαστε σε χώρους όπως το σχολείο ή το ΚΔΑΠ.

Επιπλέον, συνεχίσαμε το ταξίδι μας στην Ευρώπη και «επισκεφθήκαμε» αυτή τη φορά τη Γαλλία. Αφού γνωρίσαμε κάποιες πληροφορίες για αυτήν, τα αξιοθέατά της αλλά και την κουζίνα της, κατασκευάσαμε το χάρτη της. Ακόμη, χρησιμοποιώντας μακαρόνια τα οποία βάψαμε μόνοι μας, φτιάξαμε τη σημαία της, ενώ με καλαμάκια σχηματίσαμε το πιο γνωστό αξιοθέατό της, τον πύργο του Άιφελ.

Τα μαθήματα μαγειρικής ήταν και αυτά προσανατολισμένα στην όμορφη χώρα της Γαλλίας. Έτσι, τα παιδιά έφτιαξαν παραδοσιακά, λαχταριστά κρουασάν με σοκολατένια γέμιση, ενώ κάποια από αυτά επέλεξαν να τα γεμίσουν με γαλοπούλα και τυρί κρέμα μετατρέποντάς τα σε αλμυρές λιχουδιές. Το μενού μας περιλάμβανε επίσης γλυκές μπουκίτσες φυστικοβούτυρου και αλμυρό κέικ.

Ποικιλία είχαν και τα μαθήματα ρομποτικής αυτής της εβδομάδας αφού οι μικροί μας ρομποκατασκευαστές, μελέτησαν τον τρόπο κατασκευής μίας πόρτας και τα βασικά μέρη αυτής. Έπειτα προχώρησαν στην κατασκευή και τον προγραμματισμό τους φροντίζοντας οι πόρτες τους να είναι υψηλής ασφαλείας και να ανιχνεύουν κάθε κίνηση. Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν μία μικρή αράχνη η οποία με τον αισθητήρα αφής ανεβοκατέβαζε τον ιστό της αλλά και δικά τους αυτοσχέδια αυτοκινητάκια χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει ως τώρα.

Από την εβδομαδιαία μας θεματολογία δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και οι αποκριάτικες προετοιμασίες. Έτσι, τα παιδιά έκοψαν πολλά πολύχρωμα χαρτόνια και ξεκίνησαν να τα κολλάνε μεταξύ τους σε διάφορους συνδυασμούς. Με αυτόν τον τρόπο πολύ γρήγορα δημιουργήθηκαν τρεις γιγάντιοι κλόουν και ένας αρλεκίνος οι οποίοι κοσμούν πλέον τις δομές μας. Παράλληλα στο θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά, χρησιμοποιώντας αποκριάτικα αξεσουάρ, χωρίστηκαν σε ομάδες και παρουσίασαν τις δικές τους ευφάνταστες αποκριάτικες ιστορίες.

Τέλος, την εβδομάδα αυτή μας επισκέφθηκε η κ. Χριστίνα, η οποία μας μύησε στα μυστικά και την τεχνική της κατασκευής κοσμημάτων. Συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με την τεχνική macramé, δηλαδή την τεχνική της πλεκτικής με τα χέρια. Χρησιμοποιώντας κλωστές, χάντρες και κοσμήματα τις αρεσκείας τους, τα παιδιά ξεκίνησαν το πλέξιμο. Η χαρά τη δημιουργίας μας έκανε όλους να νιώσουμε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα, ενώ ευχαριστούμε θερμά την κ. Χριστίνα για τη μοναδική αυτή εμπειρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.