Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Φαγητό με ντελίβερι για μαθητές σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Σωματείο κυλικειαρχών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 
Μετά την απαράδεκτη στάση και αποστασιοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω προβλήματα προσπαθώντας να τα προβάλλουμε και με τη ανάδειξη τους, ελπίζοντας να επιλυθούν το συντομότερο.

Πρώτο επαναλαμβανόμενο και απαράδεκτο πρόβλημα είναι σε πάρα πολλά σχολεία η ελεύθερη είσοδος και έξοδος των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Έχουμε κουραστεί να παρακαλούμε ακόμη και για αυτά που ο νόμος ο ίδιος θέτει ως υποχρεωτικά. Δυστυχώς παρά τα έγγραφα που διαρκώς αποστέλλουμε, παρά τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς κάθε φορά αλλά και την προβολή του προβλήματος ακόμη και σε κανάλια, το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Αποτέλεσμα της μη τήρησης του νόμου αυτού είναι η έξοδος των μαθητών κατά τα διαλείμματα.

Σας φέρουμε σε γνώση και σας τονίζουμε έντονα πως με την υπ’ αριθμ. πρωτ.
Γ2/2368/09-01-2007 εγκύκλιο του ΥΠ.Ε.Π.Θ. ¨Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεούνται να φροντίζουν, ώστε οι θύρες εισόδου – εξόδου στο χώρο του Σχολείου να παραμένουν κλειστές καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου.

Με αυτό τον τρόπο διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών και αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του Σχολείου καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του Σχολείου.

Σας γνωστοποιούμε πως οι μαθητές εξέρχονται των σχολικών μονάδων και ψωνίζουν από τα παρακείμενα καταστήματα με αποτέλεσμα πρώτα από όλα να κινδυνεύει η ασφάλεια τους και δεύτερον να μην πηγαίνουν στο σχολικό κυλικείο αλλά να τρέφονται με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα - τρόφιμα ή καφέδες- τα οποία βεβαίως απαγορεύονται από την σχετική νομοθεσία.

Δεύτερο και σχετιζόμενο πρόβλημα είναι ότι σε πολλά σχολεία παρατηρείται η συνεχόμενη και χωρίς προηγούμενο διανομή (delivery) μέσα στο χώρο των σχολικών συγκροτημάτων ή και από τα κάγκελα αυτών. Για το συγκεκριμένο φαινόμενο υπάρχουν φωτογραφικές και βιντεοσκοπημένες εικόνες οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν τεκμήρια για τις παραπάνω καταγγελίες.

Αναφορικά να σας πούμε πως μέλος του Σωματείου μας κάλεσε την αστυνομία, την στιγμή που delivery προμήθευαν τους μαθητές με προϊόντα που απαγορεύονται να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, ώστε να δουν τι συμβαίνει και το γεγονός καταγράφηκε απλώς και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια.

Σας γνωστοποιούμε πως σε αρκετά σχολεία το φαινόμενο των delivery είναι πλέον γεγονός με προϊόντα το κυριότερο απαγορευμένα αλλά και αμφιβόλου ποιότητας χωρίς να τηρούνται σαφώς οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής που επιβάλλεται για τους μαθητές μας. Παρά την προβολή του θέματος και από την τηλεόραση όπου εκεί αρμόδιοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβεβαίωσαν για την επίλυση του, αυτό δεν έγινε ποτέ όσο και να επικοινωνήσαμε επανειλημμένα μαζί τους μετά.

Τρίτο πρόβλημα, που την φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα εμφανές, είναι οι απουσίες πολλών μαθητών λόγω της εποχικής γρίπης. Ιδιαίτερα φέτος με όλο αυτό το μεγάλο ποσοστό των παιδιών που νοσούν, σε σημείο που πολλά σχολεία έκλεισαν κάποιες μέρες ως αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των απουσιών της συνολικής μαθητικής δύναμης του σχολείου, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο εμφανές. Θεωρούμε αυτονόητο πως πρέπει να αφαιρεθούν οι μαθητές που δυστυχώς είναι ασθενείς από το μίσθωμα των σχολικών κυλικείων διότι είναι άδικο να υπολογίζονται στην καθημερινή δύναμη του σχολείου κανονικά.

Ειδικά φέτος που το πρόβλημα είναι έντονο και δυστυχώς η γρίπη έχει χτυπήσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε τα προβλήματα του κλάδου μας καθώς θα
συμβάλλετε σημαντικά στην γνωστοποίηση τους στο κοινό αλλά και στους αρμόδιους φορείς που κάποια στιγμή θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Εδώ προέχουν τα παιδιά μας, οι μαθητές των σχολείων μας! Πρέπει επιτέλους να δοθούν λύσεις για το καλό τους αλλά και γιατί δεν μπορεί να αφήνουμε οτιδήποτε σχετίζεται με τα παιδιά να διαιωνίζεται προς όφελος κάποιων αλλά και λόγω της αδιαφορίας άλλων.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Η Γραμματεία του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.