Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη μαθητών/τριών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στην έκθεση «Η Ελληνίδα στον πόλεμο»

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στις 24 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη τριών τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου (Α2, Α3, Α4) στους χώρους της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης προκειμένου να περιηγηθούν την εικονογραφημένη έκθεση «Η Ελληνίδα στον πόλεμο».

Οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες άντλησαν ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τη συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς μας αγώνες από το 1821 μέχρι και τα σύγχρονη ιστορία μας το 1940-1941. Συνειδητοποίησαν μέσα από τις εικονιζόμενες γυναικείες μορφές τον αξιοθαύμαστο ηρωισμό τους και την προσφορά τους με κάθε τρόπο στους αγώνες των Ελλήνων. 

Γυναίκες καπετάνισσες, αλύγιστες στις κακουχίες, νοσοκόμες, κατάσκοποι, ακόμη και βασίλισσες στο πλευρό των τραυματιών. Αλλά και μέχρι σήμερα οι γυναίκες στελεχώνουν με την παρουσία τους τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ελευθεριάδου Αναστασία, Αλεξανδράκη Ίρις, Δημητριάδου Ευαγγελία και Φουντουκίδου Αφροδίτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.