Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Νέα φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου


Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου
Tελέσθηκαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 τα εγκαίνια της νέας φιλανθρωπικής δράσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, και συγκεκριμένα το Παράρτημα των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο θα λειτουργεί στην Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.


Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωρίδη, Πρωτοσυγκέλλου και Προϊσταμένου στον ως άνω Ιερό Ναό και του Αρχιμ. Νικολάου Ταλζίγιε, Εφημερίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς, στον οποίο λειτουργεί το Κεντρικό Συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του έκανε λόγο για την προσφορά της Εκκλησίας σε όλους τους αναγκεμένους αδελφούς μας, μία προσφορά που στηρίζεται από τον λαό και προσφέρεται σε αυτόν. Ευχαρίστησε τους Ιερείς που εργάζονται άοκνα και συστηματικά στον τομέα της διακονίας και όλους τους εθελοντές που διαθέτουν τον χρόνο και το μεράκι τους.

Από την πλευρά του ο π. Επιφάνιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι με τη λειτουργία του Παραρτήματος του Συσσιτίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα αποσυμφορηθούν τα κεντρικά συσσίτια, τα οποία ξεκίνησαν πριν από εννέα χρόνια με πρώτο υπεύθυνο τον Αρχιμ. Απόστολο Πορτοκαλίδη τον οποίο και επαίνεσε και την διακονία τους συνεχίζει ο π. Νικόλαος Ταλζίγιε. Στην τελετή παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης.

Να σημειωθεί ότι στην όμορφη αίθουσα του νέου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, στο οποίο θα στεγαστεί το Παράρτημα Συσσιτίου, παρετέθη τράπεζα σε όλους τους ενορίτες που μένουν μόνοι τους ώστε να νιώσουν λίγη ζεστασιά στην μεγάλη τους οικογένεια που είναι η Ενορία. Μία τράπεζα που γίνεται κάθε χρόνο στην Ενορία ιδιαίτερα μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.