Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Πυρκαγιά σε αστική περιοχή της πόλης Γουμένισσας

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την 9η Ιανουαρίου 2020 και περί Ω/03:30 επί της οδού «1ου Λόχου Ταβουλάρη» της πόλης Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας, σε ισόγεια αποθήκη οικίας, που βρίσκονταν στον εσωτερικό αύλιο χώρο της (αίθριο). Ήταν πρόχειρα κατασκευασμένη με λαμαρινοσκεπή και τοίχους κτισμένους με «μονότουβλο» και «πλίνθους»

Για την αντιμετώπιση του συμβάντος κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με τρία (3) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και ένα (1) βοηθητικό όχημα με πλήρωμα εννέα (9) Πυροσβεστών ενώ υπήρξε και ενίσχυση από την Π.Υ. Κιλκίς και την Π.Υ. Γιαννιτσών με δύο (2) επιπλέον υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και πλήρωματα τεσσάρων (4) Πυροσβεστών, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά κάηκε και καταστράφηκε ολόκληρη η ξύλινη λαμαρινοσκεπή της ισόγειας αποθήκης, η οποία και κατέρρευσε, καθώς και όλα τα αντικείμενα – εργαλεία και υλικά που βρίσκονταν εντός αυτής. Λόγω της εφαπτόμενης γειτνίασης του συγκεκριμένου χώρου, στις τρεις πλευρές του, με ξένες ιδιοκτησίες, η πυρκαγιά επεκτάθηκε προς αυτές προκαλώντας υλικές ζημιές σε τμήματα των ξύλινων κεραμοσκεπών και ξύλινων κατασκευών (ταβάνια, πατώματα). 

Ειδικότερα στην Νότια πλευρά της αποθήκης η πυρκαγιά μεταδόθηκε σε διώροφη «παλαιά» πλινθόκτιστη ακατοίκητη μονοκατοικία καίγοντας την ξύλινη κεραμοσκεπή η οποία και κατέρρευσε στο μεγαλύτερο μέρος της, συμπαρασύροντας ολόκληρο πλινθόκτιστο τοίχο.

Οι ένοικοι του διαμερίσματος του 1ου ορόφου της έτερης εφαπτόμενης μονοκατοικίας απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την οικία και δεν κινδύνευσαν.

Στο τόπο του συμβάντος παρευρέθησαν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Γουμένισσας οι οποιοι παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια και πληροφορία στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Γουμένισσας.

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Γουμένισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.