Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη 90 μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο "Νόησις"

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς 
Με μεγάλη ανταπόκριση 90 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς με τις φιλολόγους τους (Ελευθεριάδου Α., Γλερίδου Α., Αλεξανδράκη Ι. και Δημητριάδου Ε.) πραγματοποίησαν στις 27/11/2019, ημέρα Τετάρτη την πρώτη εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του μαθήματος της Οδύσσειας που διδάσκεται στην Α΄ τάξη.

Ξεναγήθηκαν σε δύο ομάδες των 45 ατόμων με τη βοήθεια της Μούσας Καλλιόπης σε ένα καταπληκτικό, μυθολογικό πάρκο και μουσείο, αφιερωμένο σε έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ήρωες της αρχαιότητας, τον Οδυσσέα. Η ξενάγηση ξεκίνησε μπαίνοντας στα σπλάχνα του δούρειου ίππου.

Το νέο θεματικό πάρκο ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μια υπερπαραγωγή με έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Με ήρωα και πρωταγωνιστή τον πολυμήχανο βασιλιά της Ιθάκης, σ’ έναν τεράστιο χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας, με τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο, όλες οι περιπέτειες του Οδυσσέα ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων.

Συναντήθηκαν με τον τεραστίων διαστάσεων Κύκλωπα Πολύφημο, την μάγισσα Κίρκη, την πανέμορφη Καλυψώ, τις Σειρήνες, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, τον Αίολο και επισκέφθηκαν τον Άδη.

Στο τέλος της ξενάγησης ακολούθησε ένα παιχνίδι γνώσεων που ήταν μια μοναδική εμπειρία και οι μαθητές μας πέρασαν τη δοκιμασία αυτή με μεγάλη επιτυχία αφού μάλιστα δέχτηκαν και συγχαρητήρια για τις γνώσεις τους από τον συντονιστή του κουίζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου