Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Τα ζώα και η οικογένεια στο κέντρο του ενδιαφέροντος στο ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Μια εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητες αφιερωμένες στην οικογένεια και στα ζώα πέρασε για τις δύο δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for Junior. Η 1η Οκτώβρη έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας και δε θα μπορούσαμε παρά να αφιερώσουμε την ημέρα αυτή στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας. Έτσι, οι μικροί μας καλλιτέχνες, τους τίμησαν με δύο τρόπους.

Αρχικά λοιπόν φτιάξαμε τους δικούς μας παππούδες και γιαγιάδες χρησιμοποιώντας ρολά από χαρτί, στα οποία, αφού τα βάψαμε, κολλήσαμε προσωπάκια με βαμβάκι δημιουργώντας τα άσπρα μαλλάκια της γιαγιάς και το μουστάκι του παππού. Ακόμη, φτιάξαμε γι’ αυτούς όμορφα καδράκια, τα διακοσμήσαμε και προσθέσαμε σε αυτά ένα γλυκό ποιηματάκι.

Με αφορμή τα παραπάνω αφιερώσαμε και άλλες δραστηριότητές μας στην αγαπημένη μας οικογένεια. Έτσι, την ώρα των εικαστικών κατασκευάσαμε φιγούρες για το κουκλοθέατρό μας με τα μέλη της οικογένειας. Έπειτα, στο θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιάσαμε με αυτές αναπαριστώντας σκηνές από την καθημερινότητα της οικογένειάς μας, όπως η ώρα του φαγητού ή ένα οικογενειακό ταξίδι.

Με την οικογένεια ασχοληθήκαμε και στη δημιουργική γραφή όπου, αφού φτιάξαμε το γενεαλογικό μας δέντρο, διαλέξαμε το αγαπημένο μας πρόσωπο και γράψαμε τι αγαπάμε περισσότερο σε αυτό. Επιπλέον, στη ζωγραφική, φτιάξαμε ένα σπίτι με λευκές κόλλες και προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε μέσα σε αυτό την οικογενειακή θαλπωρή, ζωγραφίζοντας τα μέλη της οικογένειάς μας. Κάτι παρόμοιο κάναμε και στο παιχνίδι στα αγγλικά, μαθαίνοντας έτσι τις λέξεις: mom, dad, brother και sister.

Την εβδομάδα αυτή ήταν και η παγκόσμια μέρα των ζώων, κάτι που μας έδωσε αφορμή να ασχοληθούμε με τους αγαπημένους μας μικρούς τετράποδους φίλους. Έτσι, την ώρα των αγγλικών μάθαμε τα ζώα στα αγγλικά και φτιάξαμε φιγούρες κουκλοθεάτρου με αυτά, στο θεατρικό παιχνίδι τα μιμηθήκαμε, ενώ στη ζωγραφική ετοιμάσαμε ένα όμορφο λιβάδι με λουλούδια και κολλήσαμε επάνω ένα μικρό σκαντζόχοιρο.

Επιπλέον, την ώρα των εικαστικών πιάσαμε τα ψαλίδια και πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά. Κόψαμε αυτάκια, ποδαράκια και ουρίτσες, βάψαμε μικρά ποτηράκια σε καφέ χρώμα, τα συναρμολογήσαμε όλα μαζί και φτιάξαμε αξιαγάπητα σκιουράκια. Ακόμη, φτιάξαμε μία αφίσα αφιερωμένη στα αγαπημένα μας ζωάκια, στην οποία γράψαμε τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να τα φροντίζουμε.

Με ένα ζώο ασχοληθήκαμε και στη ρομποτική, πιο συγκεκριμένα μιλήσαμε με τα στάδια εξέλιξης του βατράχου. Αφού λοιπόν ενημερωθήκαμε γι’ αυτά βλέποντας ανάλογες φωτογραφίες, κατασκευάσαμε το δικό μας ρομποτικό γυρίνο. Ακολουθώντας τις οδηγίες, πολύ γρήγορα ολοκληρώσαμε την κατασκευή μας και προγραμματίσαμε το γυρίνο μας, βοηθώντας τον να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Τέλος, τα μαθήματα μαγειρικής ήταν αφιερωμένα και αυτά στα κεντρικά θέματα αυτής της εβδομάδας. Έτσι, σε ένα από τα μαθήματα φτιάξαμε λαχταριστά κουλουράκια, με τα οποία σχηματίσαμε διάφορα από τα αγαπημένα μας ζωάκια, ενώ στο άλλο φτιάξαμε μια παραδοσιακή τυρόπιτα αφιερωμένη στη γιαγιά και τον παππού. Σε αυτή όμως οι σύγχρονοι μάγειρές μας έδωσαν μια διαφορετική νότα, αναμιγνύοντας τα υλικά και το φύλλο κρούστας με ένα δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Όταν η πίτα και τα κουλουράκια μας ήταν έτοιμα, τα ΚΔΑΠ μας μοσχομύρισαν και όλοι γλύφαμε τα δάχτυλά μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου