Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΚΚΕ Κιλκίς: Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα σε Νέο Αγιονέρι, Σ.Σ. Μουριών και Ευρωπό

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το δρόμο που της έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει εδώ και ένα μήνα μαθητές και γονείς στον «αέρα» και δεν εγκρίνει τα ολιγομελή τμήματα σε τρία μεγάλα χωριά του Κιλκίς, επιβεβαιώνει ότι η «ανάπτυξη για όλους» του Πρωθυπουργού, δεν αφορά τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά της.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ σοβαρή. Παιδιά της Γ’ Λυκείου, αντί να προετοιμάζονται απρόσκοπτα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, εδώ και ένα μήνα δεν διδάσκονται τα μαθήματα που απαιτούνται για την κατεύθυνση που επέλεξαν. Δεν αρκούν οι κόποι και τα έξοδα ετών των οικογενειών αυτών, τώρα η κυβέρνηση τους θέτει το δίλημμα: «ή αλλάζετε κατεύθυνση ή αλλάζετε σχολείο». Δηλαδή βάζει και νέα εμπόδια στα παιδιά για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Την ώρα που τρέχει να καλύψει την ανάγκη του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ, δεν ιεραρχεί τις ανάγκες της νέας γενιάς του τόπου μας.

Η μόρφωση των παιδιών μας, των παιδιών του λαού μας, αποτελεί ανάγκη που μπορεί και πρέπει να ικανοποιείται εν έτη 2019. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην απολαμβάνουν τα παιδιά μας την μόρφωση που τους αξίζει. Όποιος βάζει εμπόδια και βλέπει τους μαθητές μόνο ως αριθμούς βρίσκεται απέναντι από λαό και τα παιδιά του.

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ εκφράζει την συμπαράστασή της σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους, στους εκπαιδευτικούς, χαιρετίζει όποιες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται αυτό τον καιρό, οι οποίες χρειάζεται να αυξηθούν και να αγκαλιαστούν από το σύνολο του λαού και των φορέων του νομού.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλάι τους με κάθε μέσο και τρόπο. Ήδη έχει πάρει την πρωτοβουλία και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, την οποία, όμως, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει, εδώ και 20 ημέρες. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ από κάθε φορέα που συμμετέχουν θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το ζήτημα, ώστε η κυβέρνηση να το λύσει εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.