Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Τα νέα του Δήμου Κιλκίς (18/10/2019)

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Επίσκεψη αποστολής Δήμου Bistrita Ρουμανίας στο Δήμο Κιλκίς 
Πολυμελής αντιπροσωπεία εργαζομένων του Δήμου Bistrita (Μπίστριτσα) της Ρουμανίας επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την ταυτότητα και τις διοικητικές δομές του Δήμου Κιλκίς.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης υποδέχθηκε τους φιλοξενούμενους και τους ενημέρωσε σχετικά με τη φυσιογνωμία του Δήμου Κιλκίς ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου εκτέθηκε η διοικητική διάρθρωσή του ως προς τις αρμοδιότητες Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Επιτροπών και σε επίπεδο παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών. 

Την παρουσίαση έκανε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης Ελευθερία Σπανού ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριακή Στράντζαλη που απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για τον τρόπο εκτέλεσης των τεχνικών έργων. Από το διάλογο διαπιστώθηκε η συμμετοχή και των δύο Δήμων σε προγράμματα όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα, το Erasmus και εκφράστηκε η επιθυμία για μελλοντική συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη της Ρουμανικής δημοτικής αποστολής υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που εφαρμόζει ο Δήμος Bistrita και αφορά ανταλλαγές καλών πρακτικών μεταξύ Δήμων. Στο περιθώριο της σύντομης παραμονής της στο Κιλκίς η δημοτική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σπηλαίου και της παλαιοντολογικής έκθεσης.

Ο Δήμος Bistrita βρίσκεται στη βόρεια Τρανσυλβανία. Με πληθυσμό 70.493 κατοίκων η ομώνυμη πόλη είναι μια από τις παλαιότερες της Τρανσυλβανίας. Η μεσαιωνική ιστορία της πόλης και τα διατηρητέα αρχιτεκτονικά μνημεία της αποτελούν τους άξονες της δημοτικής τουριστικής πολιτικής. Στο Δήμο Bistrita εργάζονται περί τους οκτακόσιους υπαλλήλους που εργάζονται βάσει του αυτοδιοικητικού συστήματος της χώρας σε δημοτικες υπηρεσίες, στη β' βαθμια υγεία και στη δημοτική αστυνομία.

Στο 60% το έργο διαγραμμίσεων στους δρόμους του Κιλκίς
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς υλοποιούνται οι εργασίες διαγράμμισης σε νέους ασφαλτοτάπητες και σε οδούς της πόλης του Κιλκίς. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης – διαγράμμισης του οδοστρώματος, το έργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό 60%.

Οι εργασίες διαγράμμισης, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, γίνονται με θερμοπλαστικά ή ψυχροπλαστικά υλικά σε νέους ασφαλτοτάπητες, επί της 21ης Ιουνίου (από την είσοδο έως και την έξοδο της πόλης προς την Αργυρούπολη) σε κύρια σημεία της οδού Βενιζέλου και σε διαβάσεις σχολείων που είχαν υποστεί έντονη φθορά οι παλιές διαγραμμίσεις.

Η διαγράμμιση των διαβάσεων εκτελείται στο πλαίσιο του έργου ''Κατασκευή – αποκατάσταση οδοποιίας, κρασπέδων και πλακοστρώσεων'' Δήμου Κιλκίς με το συνολικό κόστος τους να ανέρχεται σε 28.825 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.