Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Τα Νέα του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς (25/9/2019)

Συμμετοχή ΛΕΚ στο 19ο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων στο Βόλο 
Στο 19ο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων, που διεξήχθη στο Βόλο από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 350 συνέδρων από όλα τα Παραρτήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, έγκριτων εισηγητών και με πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Το Συνέδριο με θέμα «Παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές και σύγχρονη μόδα: διάλογοι, ταυτίσεις και αντιπαραθέσεις», παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κάλυψε σε βάθος τις σχέσεις της παραδοσιακής ελληνικής φορεσιάς με τη νεωτερικότητα, την ενδυματολογία και τη μόδα, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου η αντιπροσωπεία από το Κιλκίς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργαστήριο παρουσίασης της παραδοσιακής φορεσιάς του Τρίκερι, αλλά να επισκεφθεί και την πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση στο Μουσείο της Πόλης με θέμα «Μεθερμηνείες», που οργανώθηκε από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου. Στην έκθεση έλαβαν μέρος 14 εικαστικοί –καλλιτέχνες, οι οποίοι με τα έργα τους ανέδειξαν την ελληνική παράδοση και φορεσιά όχι ως μουσειακό είδος, αλλά ως πηγή έμπνευσης και ζωντανού ενδιαφέροντος στο σύγχρονο πολιτισμικό περιβάλλον.

Μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία υπήρξε η επίσκεψη στο υπέροχο αρχοντικό σπίτι του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου -από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα αστικής κατοικίας του τέλους του 19ου αιώνα- στο οποίο φιλοξενείται μόνιμη έκθεση Παραδοσιακής Φορεσιάς από την πλούσια Ενδυματολογική Συλλογή του Λυκείου, καθώς επίσης και στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών (αργαλειού, κεντήματος, πλεκτικής, κοπτικής –ραπτικής) που διατηρεί εδώ και χρόνια το ΛΕΒ.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με την παράσταση «Της γαλανής το φόρεμα, της ρούσας το φουστάνι», κατά την οποία παρουσιάστηκαν χοροί και θεατρικά δρώμενα βασισμένα στα «Ευτράπελα ιστορήματα του Πηλίου» του λαογράφου-ερευνητή Γ. Θωμά.

Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς ευχαριστεί θερμά για τη ζεστή φιλοξενία και συγχαίρει το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου για την άψογη διοργάνωσή του, και αναμένει τη συμμετοχή του στην επόμενη διοργάνωση, η οποία θα λάβει χώρα το 2021 στην πόλη της Καλαμάτας.

Συμμετοχή ΛΕΚ στην 101η επέτειο Διασπάσεως του Μακεδονικού Μετώπου στο Πολύκαστρο
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της 101ης επετείου Διασπάσεως του Μακεδονικού Μετώπου που διοργανώνει ο Δήμος Παιονίας την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Διασυμμαχικό Μνημείο Πολυκάστρου.

Το πρόγραμμα της ημέρας με ώρα έναρξης τις 11:00, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιμνημόσυνη δέηση, επετειακή ομιλία από εκπρόσωπο της Ενώσεως Συμμάχων Πολεμιστών, κατάθεση στεφάνων, παρουσίαση χορών της Μακεδονίας από το Τμήμα Παραστάσεων του ΛΕΚ, κ.α.

Στις εκδηλώσεις, εκτός από την Ελλάδα, θα παραστούν και αντιπροσωπείες από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία, τη Ρωσία και τη Σερβία.

Αγιασμός στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Μητροπόλεως 11, πρώην Νομαρχία Κιλκίς), θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός για τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα.

Ο αγιασμός για τα τμήματα του Λ.Ε.Κ. στο Πολύκαστρο, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 18.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου στα γραφεία του συλλόγου Γυναικών «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» Δήμου Παιονίας.

Το Δ.Σ. του ΛτΕ Κιλκίς εύχεται σε όλους τους χορευτές, μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους καλή χορευτική χρονιά με υγεία! 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.