Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Απολογισμός Γκουντενούδη στην τελευταία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Τρίτη 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας για την θητεία της απερχόμενης διοίκησης.

Ο κ. Χρήστος Γκουντενούδης παρουσίασε το πλούσιο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της διοίκησης του συνοψίζοντας στα εξής μεγάλα έργα τα οποία μεταξύ άλλων συμβολίζουν την προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του αλλά και τις υπηρεσίες του δήμου στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιοχής.

Οι παιδικές χαρές για όλο το δήμο, έργο το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ύψους 1.130.000 ευρώ.

Το έργο της αντικατάστασης όλου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του δήμου με λαμπτήρες LED, μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 7 εκ.ευρώ.

Παρεμβάσεις στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Προκήρυξη διαγωνισμού για αυτοκίνητα και μηχανήματα έργου για την τεχνική υπηρεσία και την υπηρεσία καθαριότητας.

Το έργο της μεταφοράς νερού από τις πηγές Παίκου το οποίο βρίσκεται έτοιμο προς χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του ΥΠ.ΕΣ., προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Κατασκευή βιολογικών καθαρισμών για τη Γουμένισσα προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ, Ποντοηράκλεια, Βαφειοχωρίου και ΑγίουΠέτρου 2.850.000 ευρώ.

Πραγματοποίηση σύμβασης για το έργο της αγροτικής οδοποιίας Νέας Καβάλας-Σιταριάς 630.000 ευρώ.

Σύνδεση δικτύου ύδρευσης Λιμνοτόπου-Άσπρου 238.000 ευρώ.

Χρηματοδότηση από το ΥΠ.ΕΣ. 200.000 ευρώ για πρόσβαση στης πηγές του Παίκου.

Πιλοτική εφαρμογή του έργου «έξυπνα ρολόγια» για τη ΔΕΥΑΠ για την βελτίωση της κατανάλωσης νερού.

Αναμονή για την έγκριση από την Ρ.Α.Ε. για το έργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο, προϋπολογισμού 3.040.000 ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ετέθη υπόψη του σώματος η εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου για αύξηση των δημοτικών τελών κατά 10%.

Ο Δήμαρχος κ. Γκουντενούδης συνεπής στις δεσμεύσεις του για μη αύξηση των τελών λόγω της κατανόησης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι συνδημότες μας, καταψήφισε την εν λόγω εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας.

Μάλιστα, παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους διαφώνησε με την αύξηση των τελών και εισηγήθηκε η διαφορά που προκύπτει από το σκέλος των δαπανών και των εσόδων, να καλυφθεί από την επικείμενη εισροή αλλά και την μείωση των εξόδων μέσω της επένδυσης ΣΔΙΤ που θα υλοποιήσει ο δήμος για την αλλαγή των λαμπτήρων με νέου τύπου οικονομικούς λαμπτήρες LED.

Όμως, η εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας εντέλει πέρασε κατά πλειοψηφία με ψήφους 10-9 καθώς την υπερψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση υπό τον κ. Σιωνίδη και ένας σύμβουλος της συμπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.