Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Το σωματίδιο του Θεού σας εύχεται Χρόνια Πολλά

Γράφει ο Ανδρέας Κεσίδης
Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού μας είπε ο Μαρξ, πρόγονός σου είναι η μαϊμού μας είπε ο Δαρβίνος, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις δεν έμειναν αμέτοχες. Θεός, κόσμος, άνθρωπος, στον «Έφηβο» του Ντοστογιέφσκι συζητούνται τα προβλήματα της υπάρξεως του Θεού, της ελευθερίας του ανθρώπου, της διχασμένης συνειδήσεως, της κοινωνικής κριτικής και η ανθρωπότητα πορεύεται αιώνες τώρα προσπαθώντας να "επιστημονικοποιήσει" τον Θεό.

Φτάσαμε αισίως στο σωτήριο έτος 2019. Σε οργασμό, η επιστήμη αναφώνησε, είδαμε το μποζόνιο του Χιγκς. Ναι είναι γεγονός βρήκαμε το σωματίδιο του Θεού.

Πάλι τον Θεό βάλαμε στο παιχνίδι γιατί κάτι μας λείπει. Τώρα απλά γνωρίζουμε τι συνέδεσε ένα μόριο Η2 και ένα μόριο Ο2, γνωρίζουμε ότι προέκυψε νερό που συνδέθηκε με Ν2 και C, και σχηματίστηκε πρωτεΐνη, που άρχισε να συστέλλεται, να κινείται “αοίδιος κίνηση”, να σκέφτεται, να αισθάνεται, να θυμάται, να ερωτεύεται! Οι πρωτεΐνες πειθάρχησαν σε κώδικες πολλαπλασιασμού και ειδικεύσεως. 

Οργανώθηκαν σε έμβια όντα, που έδωσαν στρατούς κατιόντων, κατέβηκαν από τα δέντρα, πάλαιψαν, έκαναν κοινωνίες, βρήκαν τα γράμματα, τις τέχνες και τα όπλα με τα οποία φαγωνόντουσαν ώσπου, μερικές φορές, κόντεψαν να ξεκληρισθούν μα κάθε φορά, γλύτωναν την αλληλοεξόντωση, στο παρά πέντε και εκεί η θρησκεία έλεγε ο Θεός μας έσωσε.

Όλα αυτά και άλλα πολλά τα έκανε ένα σωματίδιο, αυτό του Θεού, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι και αυτό είναι ύλη και εμείς την έχουμε ανάγκη γιατί αυτή ελέγχεται και καθόλου δεν βολεύει η πίστη γιατί είναι κάτι που δεν εμφιαλώνεται για να πουληθεί επιφέροντας κέρδος. Είναι κάτι που δεν έχει ΦΠΑ και τέλος πολυτελείας.

Αναζητώντας την υλική υπόσταση της θεότητας φέραμε τον παράδεισο επί γης αλλά το απαγορευμένο μήλο είναι για τους λίγους. Αυτούς για τους οποίους το μποζόνιο είναι το σωματίδιο “ο Θεός” επειδή δίνει μάζα στα στοιχεία. Μόνο η μάζα έχει σημασία. Δομημένες ομολογίες και υποταγή στην ύλη. Ούτε που θυμούνται ότι ο Θεός, σε όλες τις Θρησκείες του Κόσμου, είναι Θεός των συναισθημάτων, της αγάπης και των συλλογισμών.

Μποζόνιο: Ένας Θεός στα μέτρα τους. Και το σημαντικότερο ιδιοκτήτης αυτής της ανακάλυψης, εκείνος που χρηματοδότησε τη σχετική έρευνα, θα είναι ο κτήτωρ του Δημιουργού του Κόσμου. Σπόνσορας και κτήτωρ του θεού και ο ο νόμιμος νομέας του.

Η πρόσβαση στη χάρη του θεού έχει πλέον εισιτήριο.

Της Παναγίας αύριο δεν ξέρω αν είναι λίγοι οι πολλοί αυτοί που πορεύονται με πίστη στο όνειρο, αλήθεια όμως είναι ότι όσο υπάρχει άνθρωπος θα υπάρχει και Θεός, ένας Θεός της αγάπης και του ονείρου για έναν κόσμο χωρίς εισιτήριο για τον παράδεισο.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.