Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

"Μορρυλίων πόλις" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς




Δελτίο τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο συνομιλίας με τη σύγχρονη κοινωνία μέσω της επικοινωνιακής δράσης της "Μικρές (περιοδεύουσες) εκθέσεις… άγνωστων αρχαιοτήτων εκ Κιλκίς".

Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση θεματικών εκθέσεων μικρής κλίμακας με στόχο την άμεση και διαρκή αλληλεπίδραση με το ευρύ κοινό και την επιστημονική κοινότητα.

Οι εκθέσεις αυτές πρόκειται να παρουσιάζονται αρχικώς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και στη συνέχεια να περιοδεύουν σε ποικίλους σταθμούς, όπως σχολεία και νοσοκομεία, στρατόπεδα και φάρμες ή φυλακές, για να συνομιλήσουν με διαφορετικές αντίστοιχα ομάδες κοινού.

Μια τέτοια πρόταση συνιστά η νέα περιοδική έκθεση της Υπηρεσίας μας "ΜΟΡΡΥΛΙΩΝ ΠΟΛΙΣ", η οποία θα παρουσιάζεται στην Αίθουσα Α (προθάλαμος) του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, με διάρκεια από 2 Αυγούστου μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2019, φιλοδοξώντας να συστήσει στους πολίτες του Κιλκίς μια ενδιαφέρουσα κωμόπολη των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων της περιοχής τους (σήμ. Άνω Απόστολοι) με αναπτυγμένη γεωργοκτηνοτροφία, κυρίως αγελαδοτροφία, όπως συμβαίνει μέχρι τις μέρες μας, και ένα υπερτοπικής εμβέλειας Ιερό του Ασκληπιού, όπως συνάγεται από επιγραφικά τεκμήρια.

Τα μέσα επικοινωνίας της έκθεσης συνιστούν τέσσερα δίγλωσσα (στην ελληνική και αγγλική) banners. Το ένα παρουσιάζει λήψη από αέρος της αρχαίας Μορρύλου, ενώ τα άλλα τρία αναφέρονται στον τόπο της αρχαίας πόλης, στο Ιερό του Ασκληπιού και σε επιγραφικές μαρτυρίες - τιμητικά ψηφίσματα πολιτών της Μορρύλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.