Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Νέο πρόγραμμα Erasmus+, υλοποιεί το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Επτά εταίροι (5 σχολεία και 2 Δημόσιες Βιβλιοθήκες) από 6 Ευρωπαικές χώρες συνθέτουν τα μέλη του νέου προγράμματος Erasmus+ που θα υλοποιήσει το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς ως συντονιστής και διαχειριστής του project με θέμα τη φιλαναγνωσία και τίτλο “The love of reading”.


To project έχει διάρκεια 3 έτη και συνολικό προυπολογισμό 205.000 € και αξιολογήθηκε με 90 στα 100 και άριστες βαθμολογίες σε όλα τα επιμέρους τμήματά του (εμπειρία εταίρων, οργάνωση του σχεδίου, καινοτομία ιδέας και δράσεων, προβλεπόμενη διάχυση). Στα πλαίσια του προγράμματος:

- θα διοργανωθούν 5 λέσχες φιλαναγνωσίας 1 σε κάθε σχολείο-εταίρο (Ελλάδα,Κύπρο,Ιταλία,Ισπανία,Τσεχία) για 5 διαφορετικές ενότητες σχετικές με θέματα που ενδιαφέρουν τους εφήβους.
θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική βιβλιοθήκη 500 βιβλίων (στην Αγγλική γλώσσα) που θα διαθέσουν τα 5 σχολεία εταίροι. Διαχειρίστρια θα είναι η δημόσια βιβλιοθήκη της Οστράβα (Τσεχία).

Μετά την ολοκλήρωση του project θα λειτουργήσει διαδικτυακή λέσχη φιλαναγνωσίας που θα συντονίζει η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Ιασίου (Ρουμανία).

Μέσω των καινοτόμων δράσεών του project “Τhe love of reading” οι μαθητές :
θα αποκτήσουν ικανότητα στην κατανόηση κειμένων,θα αναπτύξουν τη γλωσσική τους καλλιέργεια,θα οξύνουν την κριτική τους σκέψη,θα διευρύνουν τον συναισθηματικό τους κόσμο,και θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι να αγαπήσουν το βιβλίο και το σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.