Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Μήνυμα N.E. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την 21η Ιουνίου 1913

Ανακοίνωση N.E. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς 
Την 21η Ιουνίου του 1913 οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις μετά από σκληρές συγκρούσεις με τους Βουλγάρους, εισήλθαν στο Κιλκίς και έθεσαν την πόλη υπό ελληνικό έλεγχο. Οι μάχες ήταν πεισματώδεις και πολλές φορές διεξάγονταν σώμα με σώμα και εφ’ όπλου λόγχη. Οι ελληνικές απώλειες υπήρξαν μεγάλες όπως και των Βουλγάρων. 

Μετά την επικράτηση των ελληνικών όπλων, ανακοινώθηκε στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο η κατάληψη της πόλης που επετεύχθη μετά από τριήμερη σφοδρή μάχη.

Η μάχη του Κιλκίς έκρινε την νικηφόρα έκβαση του Β’ Βαλκανικού πολέμου. Σήμερα, 106 χρόνια μετά τιμούμε τους νεκρούς αυτής της ιστορικής μάχης και αναστοχαζόμενοι τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της πόλης του Κιλκίς τις δεκαετίες του Μεσοπολέμου αλλά και της μεταπολεμικής περιόδου, καλούμαστε ν’ ανοίξουμε δρόμους προς το μέλλον. 

Αποτελεί καθήκον μας, λοιπόν, να αγωνισθούμε για ένα αύριο που θα διασφαλίζει την ελευθερία, την ισονομία και την αλληλεγγύη και θα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.