Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Νοσοκομείο Κιλκίς: Εκδήλωση αφιερωμένη στο Νοσηλευτή και στην Μαία


Δελτίο τύπου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Σε πολύ όμορφο κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, η εκδήλωση αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κιλκίς με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων. 



Προλόγισε την εκδήλωση η Νοσηλεύτρια κυρία Ταρατσίδου Αγγελική ενώ στη συνέχεια πήρε το λόγο η Νοσηλεύτρια κυρία Τσώνου Χριστίνα η οποία παρουσίασε το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών, «Νοσηλευτές μια ηγετική φωνή που οδηγεί στο: ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», και στη συνέχεια η Μαία κυρία Σημαιοφορίδου Αθηνά παρουσίασε το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Μαιών.

Τίμησαν με την παρουσία του και χαιρέτησαν την εκδήλωση με τον λόγο τους: ο Διοικητής κ. Ρεβενάκης Θεόδωρος, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κυρία Αρβανίτη Αικατερίνη ενώ το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς απεύθυνε αγωνιστικούς χαιρετισμούς ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και ευχήθηκε στους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια με πρωτοβουλία του ΔΣ Σωματείου, βραβεύτηκαν τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2018.

Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών

Η Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, σε όλο τον κόσμο, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου των Νοσηλευτών (International Council of Nurses-ICN). 

 Η θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας των Νοσηλευτών σηματοδοτεί μια ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής και αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν και θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των Νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία. Οι Νοσηλευτές αναλαμβάνουν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο σε όλες τις βαθμίδες φροντίδας Υγείας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρώντας με γνώμονα τις αξίες για προαγωγή της συνεχούς εξέλιξης. 

Μήνυμα του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (ICN) για το 2019 

Οι Νοσηλευτές αναλαμβάνουν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο σε όλες τις βαθμίδες φροντίδας Υγείας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόληψη της ασθένειας και στην προαγωγή της Υγείας. Η σχέση νοσηλευτών- ασθενών είναι μοναδική. 

Περισσότερο από κάθε άλλη ειδικότητα υγείας, οι νοσηλευτές ξοδεύουν το περισσότερο χρόνο με τους ασθενείς και τις οικογένειές τους αναπτύσσοντας μια μοναδική σχέση. Οι Νοσηλευτές έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας, την πρόληψη, την θεραπεία, την εκπαίδευση και αποκατάσταση των ασθενών. 

 Ο Νοσηλευτής καθοδηγεί τους ασθενείς, διαχειρίζεται τον χρόνο, τα πρόσωπα, τα μέσα και το περιβάλλον οπού παρέχεται η νοσηλευτική φροντίδα. Λειτουργεί ως καταλύτης αλλαγών στο σύστημα παροχής φροντίδας υγείας συμμετέχοντας στη διαμόρφωση πολιτικής για την υγεία. 

Έχουμε όλοι καθήκον, Πολιτεία και Επαγγελματίες Υγείας να κληροδοτήσουμε στην επόμενη γενιά πρακτικές και διαδικασίες που να διασφαλίζουν την ποιοτική και αποτελεσματική νοσηλευτική φροντίδα προς όλους τους πολίτες με ισότητα και δικαιοσύνη. Ο Νοσηλευτής μπορεί να γίνει η ηγετική φωνή σε ένα σύστημα υγείας με κέντρο τον Άνθρωπο.

Με αφορμή λοιπόν τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων, στην ελεύθερη πρόσβαση στις δομές υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.