Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

«Αποκλεισμός των βιοκαλλιεργητών του Κιλκίς»

Δελτίο τύπου
Γ. Γεωργαντά
Χθες ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων για την ενίσχυση της Βιολογικής Γεωργίας στο μέτρο 11 του Π.Α.Α. 2014-2020. Δυστυχώς από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων επαληθεύτηκαν οι ενστάσεις μας για τα κριτήρια τα οποία είχαν τεθεί αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτά εφαρμόστηκαν όχι πια σε επίπεδο Περιφερειών, όπως παλιά, αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

Οι παλιοί βιοκαλλιεργητές του Κιλκίς κυριολεκτικά εξοντώνονται καθώς από τις 630 εγκρίθηκαν μόνο 30 δηλώσεις! Η ίδια εικόνα υπάρχει σε όλη την Κεντρική Μακεδονία στην οποία συνολικά εγκρίθηκαν 96 αιτήσεις. Ο άδικος χαρακτήρας των κριτηρίων αλλά και οι γεωγραφικές ανισοκατανομές που προέκυψαν οδήγησαν σε πολύ μικρό αριθμό εγκρίσεων, τόσο για τους παλιούς, όσο και για τους νεοεισερχόμενους βιοκαλλιεργητές.

Οι συνέπειες των επιλογών και των πρακτικών της Κυβέρνησης είναι καταστροφικές για την βιοκαλλιέργεια στο νομό Κιλκίς και είναι αναγκαίο στην επόμενη φάση του προγράμματος να γίνουν οι διορθωτικές εκείνες παρεμβάσεις, που θα επιτρέψουν τη δίκαιη αξιολόγηση και την ουσιαστική ενίσχυση καλλιεργητών, που επένδυσαν ή επιθυμούν να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα δείχνοντας εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.