Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Η απαξίωση της υποψηφιότητας


Υπογράφει η Βίκυ Μαυρογονάτου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Είναι γεγονός πως σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι υποψηφιότητες είναι άνευ προηγουμένου. Εφόσον υπάρχουν 6 υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι λογικό πως οι υποψήφιοι που πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια είναι πολυάριθμοι.

Πολλοί έχουν τουλάχιστον έναν υποψήφιο είτε στο οικογενειακό είτε στο φιλικό τους περιβάλλον. Αυτό οδήγησε πολλούς να χλευάσουν και να απαξιώσουν όχι μόνο το θεσμό των εκλογών μα και τους ίδιους τους υποψήφιους. Άλλους τους θεωρούν αργόσχολους, άλλους αμαθείς, άλλους τεμπέληδες που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους και να βολευτούν σε δημόσια θέση.

Ας δούμε όμως τα πράγματα πως έχουν στα αλήθεια. Οι περισσότεροι των υποψήφιων έχουν πτυχία, έχουν ήδη εργασία και μάλιστα πολλοί από αυτούς εργάζονται σε πολύ καλές θέσεις. Ορισμένοι εργάζονται με απολαβές πολλές παραπάνω από αυτές που μπορεί να τους παρέχει μία έμμισθη θέση μετά την εκλογή τους. Πολλοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι επιχειρηματίες, είναι αγρότες είναι άτομα που ζουν στην πόλη αυτή και έχουν γνώση των προβλημάτων της.

Όλοι οι υποψήφιοι στερούν προσωπικό χρόνο, χρόνο από τις οικογένειές τους καθώς και χρήματα για να μπορέσουν να γνωρίσουν όχι μόνο ανθρώπους αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε χωριό και σε κάθε σημείο της πόλης. Δεν είναι σε καμία περίπτωση επαίτες ούτε θέλουν να προσβάλλουν κανένα. Ζητούν τη ψήφο μας και αν θέλουμε την δίνουμε εφόσον τον ή την εμπιστευόμαστε πως μπορεί κάτι να αλλάξει στον τόπο.

Θέλω να πιστεύω πως σε καμία περίπτωση ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν έχει στο μυαλό του έστω και αν εκλεγεί πως θα εξασφαλιστεί είτε εργασιακά είτε οικονομικά. Ας πάρουμε την έως τώρα πορεία των δημοτικών συμβούλων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που παράτησαν τη δουλειά τους για να αναλάβουν κάποια έμμισθη θέση στο Δήμο και μετά 4 χρόνια έψαχναν εργασία

Πολλοί λένε πως είναι ευκαιρία να τεμπελιάσεις σε μια θέση δημοσίου. Αυτό ας πούμε ότι ισχύει αλλά και πάλι όχι για τους απλούς δημοτικούς συμβούλους. Από προσωπική μου πείρα όμως, καθώς εργάστηκα σε 5μηνο πρόγραμμα στο Δήμο, για την πλειοψηφία των αντιδημάρχων με τους οποίους συνεργάστηκα δεν ισχύει. Οι συγκεκριμένοι εργαζόταν και μάλιστα πολύ. Μπορεί η δουλειά τους να ήταν κατά βάση γραφειοκρατική που δεν φαίνεται στον πολίτη μα το έκαναν.

Θα μου πείτε τότε γιατί παίρνουμε αυτή την απόφαση. Μπορεί κάποιοι όντως να έχουν προσωπικό όφελος δεν το γνωρίζω και δε θα το σχολιάσω. Είχα τη χαρά να γνωρίσω κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, υποψήφιους απ’ όλους τους συνδυασμούς, οι οποίοι (θα βάλω και τον εαυτό μου ανάμεσα σε αυτούς) θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στο να αλλάξει το Κιλκίς μας, οι οποίοι δεν νοιαζόμαστε για το αν θα έχουμε προσωπική επιτυχία στις εκλογές αλλά με τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και την εμπειρία (στον τομέα μας ο καθένας )θα συμβάλλουμε στο να γίνει μια πόλη νέα, με καινοτομία και ανάλογη της εποχής της.

Οι τοπικές εκλογές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργούν έριδες μεταξύ των πολιτών. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να συνεργαζόμαστε για να προσφέρουμε το καλύτερο για τον τόπο και τους πολίτες του. Γι’ αυτό το λόγο την επόμενη φορά που θα συναντήσετε έναν υποψήφιο μην τον κοροϊδέψετε και μη του γυρίσετε την πλάτη. Ακούστε τι έχει να σας πει και ίσως δείτε τον εαυτό σας στη θέση του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.