Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Η κωμωδία “Εγώ, ο Εαυτός μου και η Μαμά” στο σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ


Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το αγαπημένο σας σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην πόλη, σας παρουσιάζει την απίστευτη κωμωδία “Εγώ, ο Εαυτός μου και η Μαμά” την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 8.00 το βράδυ στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.

Η ταινία είναι διασκευή ενός εξομολογητικού αυτοβιογραφικού θεατρικού, σαν γλυκόπικρη αλμοδοβαρική κωμωδία ενηλικίωσης.

Η πρωτότυπη σεναριακή ιδέα στηρίζεται στο ότι ο Γκιγιόμ, γόνος ευκατάστατης μεγαλοαστικής οικογένειας, μεγαλώνει σαν κορίτσι, καθώς έτσι πιστεύει πως θα ευχαριστήσει περισσότερο τη μητέρα του. 


Το παράλογο εύρημα παραδόξως λειτουργεί, διότι ο Γκαλιέν φροντίζει να δώσει εξαρχής μια σουρεαλιστική νότα στα όσα συμβαίνουν (ο ίδιος υποδύεται μάλιστα την κυνική και σνομπ μάνα του), να αναμείξει σοβαρά υπαρξιακά ερωτήματα με φαρσικές παρεξηγήσεις και να πει εξομολογητικές αλήθειες με μια θεατρική υπερβολή (και ταυτόχρονα αποστασιοποίηση) που υποσκάπτει τη σοβαροφάνεια. 

Ο Γκιγιόμ του είναι ένα αγόρι που νομίζει πως είναι κορίτσι, ανακαλύπτει πως είναι ομοφυλόφιλος, ερωτεύεται όμως μια γυναίκα!

Ο ίδιος ιστορεί:

«Η πρώτη ανάμνηση που έχω από τη μητέρα μου είναι όταν ήμουν τεσσάρων ή πέντε χρονών. Μας φώναζε μαζί με τους δύο αδερφούς μου να φάμε λέγοντάς μας: “Τα αγόρια και ο Γκιγιόμ στο τραπέζι!” και την τελευταία φορά που της μίλησα στο τηλέφωνο, μου έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντας μου: “Σε φιλώ αγαπημένη μου”. Αυτή είναι ξεκαρδιστική αλλά και βαθιά ανθρώπινη εξομολόγηση ενός αγοριού, η μητέρα του οποίου αποφάσισε να τον μεγαλώσει ως... κορίτσι.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γκιγιόμ Γκαλιέν όπως αυτοπαρουσιάζεται θα μπορούσε με ευκολία να είναι βγαλμένος από το μυαλό του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Το «Εγώ ο Εαυτός μου και η Μαμά» είναι το σπάνιο εκείνο είδος κωμωδίας που κατορθώνει να χωρά στιγμές υπερβολικά αδρής κωμωδίας, όσο και την σταθερή υποψία μιας μελαγχολίας στην ιστορίας ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να βρει κάπου να ανήκει.

Σταθερά διασκεδαστική, αναμφίβολα διαπεραστική στην ματιά της στις οικογενειακές σχέσεις, στα φύλα και την κοινωνική τους αντανάκλαση, αυτή η κωμωδία είναι ακαταμάχητα γοητευτική και καλόκαρδη.

Σας περιμένουμε λοιπόν στην όμορφη, σκεπτόμενη, χαρούμενη παρέα της πόλης, την παρέα της τέχνης για να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Κερνάμε και κρασάκι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου