Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Ενδέκατη νίκη για την ΚουΠα Κιλκίς

Του Γιάννη Σιταρίδη
Άλλη μια εντός έδρας νίκη προστέθηκε και η ΚουΠα Κιλκίς σταθεροποιήθηκε στην κορυφή της Β΄ΕΚΑΣΚΕΜ, επικρατώντας με 88 – 53 επί του ΑΣ Κεραυνού Άσπρου. 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Με εμφανή τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Ωστόσο ο αγώνας παρουσίασε δυο όψεις. Αυτή του ανταγωνιστικού πρώτου ημιχρόνου αφενός και αυτή του μονόπλευρου δεύτερου αφετέρου, όπου και το σκορ διευρύνθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος παρουσίασε κακό πρόσωπο. Πέρα του ότι κυνηγούσε στο σκορ τα πρώτα λεπτά (οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0 – 4, δεν φανέρωσε κανένα από τα στοιχεία που την χαρακτήριζε τις προηγούμενες αγωνιστικές). Έλειπε το πάθος και η ενέργεια. 

Μοιραία βρισκόταν πίσω στο σκορ τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (10 -14). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ΚουΠα να προηγείται με βραχεία κεφαλή (19 -17) ύστερα από ένα διάστημα που η γηπεδούχος έδειξε κάποια θετικά στοιχεία.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η γηπεδούχος πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα (30 – 25) , ξεδιπλώνοντας δυο τρεις όμορφες επιθέσεις αιφνιδιασμών με μεγάλες, baseball πάσες από τον Κώττη και τελειώματα από τον Ιωαννίδη. Η σοβαρότητα όμως φαίνεται πως είχε μείνει στα αποδυτήρια και η φιλοξενούμενη ομάδα επανήλθε στην πρωτοπορία με τη λήξη του ημιχρόνου, τρέχοντας ένα μικρό σερί 7 -1.

Σκορ ημιχρόνου 31 – 32

Critical Point A ημιχρόνου: υπεροψία – υποτίμηση του αντιπάλου

Όταν ο αντίπαλος είναι χαμηλής δυναμικότητας, η προσήλωση στο στόχο, η εσωτερική συγκέντρωση και η πειθαρχία είναι τρία στοιχεία που αρκετές φορές εκλείπουν από το οπλοστάσιο της ομάδας. Η ΚουΠα Κιλκίς υποτίμησε ξεκάθαρα τον αντίπαλο και μέχρι στιγμής το πλήρωνε. 

Ήταν φανερό πως η καθόλα φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Κεραυνού Άσπρου δεν θα ήταν αρκετή αν η πρωτοπόρος της κατηγορίας αντιμετώπιζε με τη δέουσα μίνιμουμ σοβαρότητα το παιχνίδι. Το rotation του coach και η ξεκούραση του Μουστάκα (δεν αγωνίστηκε καθόλου) δεν αποτελεί άλλοθι για την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.

Η ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία της στα ριμπάουντ, ήταν εμφανώς άστοχη (10 / 34 εντός παιδιάς), και η άμυνά της έμπαζε από παντού. Έδωσε με αυτόν τον τρόπο δικαίωμα στον αντίπαλο να ελπίζει σε κάτι καλό. Οι πανηγυρισμοί τους με τη λήξη του ημιχρόνου και την επίτευξη του καλαθιού που τους έφερε μπροστά στο σκορ, επαληθεύουν τα γραφόμενα.

Λίγα πράγματα έχουν να γραφούν για το δεύτερο ημίχρονο. Η ΚουΠα Κιλκίς μπήκε με τον αέρα του πρωτοπόρου στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι μέσα σε δυο λεπτά. Το 31 – 32 μετατράπηκε σε 42 – 32 και το 46 – 35 έγινε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου 58 – 35 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Σκορ περιόδου 27 – 4!!!, δυο σερί, ένα 10 – 0 και ένα 12 – 0, επιθετική άμυνα, τρέξιμο στον αιφνιδιασμό και επαναφορά της τάξης.

Κάπως έτσι κύλησε και το τελευταίο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους φανερά κουρασμένους από την υπερπροσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου. Η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς φτάνοντας την μεγαλύτερή της έκταση (35 πόντοι) με το τελευταίο σφύριγμα, ύστερα από τρίποντη βόμβα του Ποζίδη.

Τελικό σκορ:88 - 53

Critical Point Β ημιχρόνου: σοβαρότητα


Η πεντάδα που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένα. Κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, επιδεικνύοντας τη δέουσα σοβαρότητα. Οι άμυνες βγήκαν, τα σουτ μπήκαν, οι συνεργασίες επιτεύχθηκαν και η διαφορά δυναμικότητας στα χαρτιά επιβεβαιώθηκε και στην πράξη.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Ο αρχηγός!


Κλειδί σε όλη αυτήν τη προσπάθεια ο αρχηγός της ομάδας, Θόδωρος Ποζίδης. Το σήμα κατατεθέν του στα πρώτα 14 παιχνίδια είναι κυρίως η άμυνα. Δεν έχει χάσει ούτε μία προπόνηση, παίζει “σκυλίσια” άμυνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όπου και όποτε βρεθεί στο παρκέ. 

Δεν έχει σημασία αν είναι προπόνηση, φιλικό ή τελικός. Το απαράμιλλο πάθος του είναι δεδομένο. Ο τύπος είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης της ομάδας και αφήνει ότι έχει και δεν έχει μέσα στο γήπεδο υποσκελίζοντας πολλούς, πολλά χρόνια μικρότερούς του.

Συνήθως ο παίκτης που ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του υπερασπίζοντας το δικό του μισό – στην άμυνα, δεν έχει και πολλά να δώσει στο άλλο μισό του τερέν. Και εδώ υπάρχει όμως μεγάλο λάθος. Ο τύπος λοιπόν μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα πίσω στο σκορ και τη μπάλα να καίει. 

Επτά σερί πόντοι στο ξεκίνημα και άλλοι δεκαπέντε στη συνέχεια. Πέτυχε τέσσερα τρίποντα, το ένα στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και το τελευταίο στο τέλος, Εικοσιδύο συνολικά πόντοι, τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ, τρία κλεψίματα, σε περίπου 23 αγωνιστικά λεπτά δεν είναι και λίγα για έναν ... εραστή της άμυνας.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γαβρίλος Κώττης από τη θέση του playmaker. Με το μεστό και ψύχραιμο παιχνίδι του βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα στο οργανωτικό κυρίως κομμάτι. Ολοκλήρωσε υτον αγώνα με πέντε πόντους, έξι ριμπάουντ, έξι ασίστ και πολλή και χρήσιμη ηρεμία στην ομάδα, αποδεικνύοντας πόσο πολύτιμο πολυεργαλείο είναι.

Σημαντική προσφορά είχε και ο Τόλης Αραμπατζής που αντικατέστησε επάξια τον υπό ξεκούραση Τάσο Μουστάκα. Ήταν δυναμικός και κυριάρχησε στις δυο ρακέτες πατυχαίνοντας δεκαπέντε πόντους και κερδίζοντας οχτώ ριμπάουντ, έχοντας παράλληλα ένα κλέψιμο και μία τάπα.

Τέλος δεν πρέπει να αγνοηθεί και η απόλυτη κυριαρχία του Τάσου Ιωαννίδη στα ριμπάουντ με δεκαεννιά!!!, τα έντεκα μάλιστα επιθετικά, που όμως κάποια στιγμή πρέπει να μετουσιωθούν σε περισσότερους από τους 9 πόντους που πέτυχε στον αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Τρίτο δεκάλεπτο. Η μπάλα ξεγλιστρά από τα χέρια του Δαλαλέλη. Τρία δευτερόλεπτα για τη λήξη της επίθεσης. Ο Ποζίδης βουτά στο παρκέ διεκδικώντας την. Δύο δευτερόλεπτα. Κερδίζει τη μπάλα όσο βρίσκεται στο δάπεδο χωρίς να προλάβει να σηκωθεί. Ο χρόνος κυλά...Κοιτά το χρονόμετρο. Ένα δευτερόλεπτο! Σηκώνεται στα...γόνατα. 

Ταυτόχρονα με τον ήχο της κόρνας λήξης της επίθεσης, σουτάρει...γονατιστός Η μπάλα με ταμπλό μπαίνει στο πλεκτό, και η καλύτερη φάση του αγώνα που δυστυχώς δεν βιντεοσκοπήθηκε, είναι γεγονός!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Λίγα πράγματα έχουν να ειπωθούν. Η ΚουΠα Κιλκίς έκανε το αυτονόητο, επικρατώντας επί ενός καθόλα φιλότιμου αλλά εμφανώς υποδεέστερου αντιπάλου. Η συνέχεια προβλέπεται δύσκολη με πέντε παιχνίδια να απομένουν, τέσσερα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ειδικής δυσκολίας.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)
Πλάκα 2, Παπαδόπουλος 2, Ποζίδης 22 (4τρ.), Σκάλε 6, Δαλαλέλης 6, Υφαντίδης 4, Χοτουμανίδης 10(2τρ.), Τσουλφαϊδης 7, Αραμπατζής 15, Ιωαννίδης 9(19ριμπ.), Κώττης 5.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 19- 17 / 31 - 32 / 58 - 36 / 88 - 53 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.