Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Μέλη του ΚΕ.ΑΣ.Μ. "βγαίνουν μπροστά" στον αυτοδιοικητικό στίβο - 2 από αυτά, δικά μας Κιλκισιωτόπουλα

Δελτίο τύπου Κέντρου Αστικής Μεταρύθμισης
Το Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης είναι ένα think tank νέων που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, έχει παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και σιγά σιγά μπαίνει στην 5η σεζόν πολίτικης και κοινωνικής δραστηριότητας. Πρόεδρος αυτής της ομάδας ενεργών νέων είναι ο πτυχιούχος φιλόλογος και φοιτητής νομικής, Χουντής Π. Ιωάννης, δραστήριος νεολαίος της Θεσσαλονίκης, με δυναμική παρουσία στα »γαλάζια» κομματικά δρώμενα της Β. Ελλάδος και… όχι μόνο.

Αρκετά δραστήρια μέλη της νεανικής αυτής κίνησης είναι πολιτικά παρόντες και δρουν ήδη στις ιδιαίτερες πατρίδες και τις πόλεις τους. Με κύρια όπλα την νεανική φρεσκάδα και τον ανανεωτικό τρόπο σκέψης »βγαίνουν μπροστά» στον αυτοδιοικητικό στίβο. Ας δούμε τον καθένα ξεχωριστά.

Νταγκίνη Κωνσταντίνα, φοιτήτρια Νομικής Α.Π.Θ. – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών με τον κο. Ηλία Ζάχαρη

Όπως δηλώνει η ίδια: Σε μια δύσκολη εποχή για μας τους νέους και την πολιτική, αποφασίζω να λάβω μέρος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη » Κοινωνική Συνεργασία » του Ηλία Ζάχαρη, έναν νέο άνθρωπο έτοιμο για δουλειά. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Νεάπολη. Έχω ζήσει πολλές πλευρές της και έχω γνωρίσει πολλά από τα προβλήματά της . Αυτά τα καθημερινά προβλήματα πρέπει να λύνει η Αυτοδιοίκηση. Και σε αυτό θέλω να προσφέρω. Οι νέοι πρέπει να δουλεύουμε σε δημιουργική συνύφανση με τους πιο έμπειρους. Η δουλειά είναι πολλή και απαιτητική.

Κόλλιας Δημοσθένης, φοιτητής Οικονομικού Ε.K.Π.Α. – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αγίας Παρασκευής με τον κο. Βασίλη Ζορμπά

Λίγα λόγια για τον Δημοσθένη: Ο Δημοσθένης γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1999 και είναι γέννημα θρέμμα Αγίας Παρασκευής, όπως και η οικογένειά του. Σπουδάζει την Οικονομική Επιστήμη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν ένας εκ των 3 που ηγήθηκαν της προσπάθειας 45 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων για να αποτραπεί η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων στις Πανελλήνιες, από τον κo. Γαβρόγλου το 2016. Ήταν ο νεότερος προσκεκλημένος ομιλητής στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το 2017.

Θεοχαράκης Μιχάλης, Οικονομολόγος – Yποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κιλκίς με τον κο. Δημήτρη Β. Τσαντάκη
Λίγα λόγια τον Μιχάλη: Ο Μιχάλης Θεοχαράκης γεννήθηκε στη Φλώρινα και έζησε τα μαθητικά του χρόνια στο Κιλκίς. 25 χρονών σήμερα και μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς και του Συλλόγου Θρακική Εστία. Δραστήριος, εκφράζει τις ανησυχίες του για τα κοινά και την πολιτεία και θέλει να αφήσει το προσωπικό του στίγμα για ένα καλύτερο αύριο στο Κιλκίς και τα χωριά του. Μεταπτυχιακός Φοιτητής, σήμερα, στον Τουρισμό και την Τοπική Ανάπτυξη, στο Α.Π.Θ..

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς: Επικοινωνιολόγος, Τελειόφοιτος Μεταπτυχιακού πάνω στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Yποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κιλκίς με τον κο. Δημήτρη Β. Τσαντάκη
Oπως δηλώνει: -Είναι άξιο προσπάθειας να αφυπνίσω, με δράσεις και πράξεις, το συναίσθημα »αγαπώ-στηρίζω τον Τόπο μου» μέσα στο νου του κάθε συμπολίτη μου. -Πρέπει (και μπορώ) να αναδείξω στα δημοτικά όργανα τους Προβληματισμούς και τα Θέλω των Πολιτών της ηλικίας μου. -Οφείλω, ως επιστήμονας Επικοινωνιολόγος, να προσπαθήσω ώστε το Κιλκίς »να ανεβεί στα μάτια» των Συμπατριωτών μας σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο). -Αξίζει να προσπαθήσω, ώστε να αναδειχθούν όλα τα θετικά που έχει το Κιλκίς. Σε επίπεδο Πολιτιστικό, Ιστορικό και Τουριστικό. -Θέλω να τρέξω, να εργαστώ για την αναβάθμιση του ΤΕΙ της πόλης μας. Αγαπώ και πιστεύω αυτή την Προοπτική. Για όλα τα παραπάνω, μα και πολλά που μαζί θα βρούμε στην πορεία, ζητώ την Στήριξη σας και την Εμπιστοσύνη σας!

Αυτά είναι ορισμένα από τα δραστήρια και ενεργά μέλη του ΚΕ.ΑΣ.Μ.. Δύσκολες εποχές για την σχέση Νέων με την Πολιτική, μα οι παραπάνω δεν το βάζουν κάτω. Πιθανό μέχρι τον Μάιο να υπάρξει ακόμη περισσότερη κινητικότητα από το συγκεκριμένο think tank (το οποίο αριθμεί πάνω από 500 μέλη ηλικίας 18-28 σε όλη την ελληνική επικράτεια). Ακόμη και σε επίπεδο Εθνικών Εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Μην ξεχνάμε ότι Γενικός Διευθυντής του νεανικού αυτού εγχειρήματος είναι ο Οικονομολόγος και υπερδραστήριο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, Παπαγεωργίου Ιωάννης. Ίδωμεν λοιπόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.