Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

«Δυνατότητα διαγραφής οφειλών ασφαλισμένων αυτεπάγγελτα στον ΟΑΕΕ που έχουν παράλληλη ασφάλιση και στον ΟΓΑ»


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Στις 10 Δεκεμβρίου 2018 ψηφίστηκε ο Ν. 4554/2018 με το άρθρο 3 του οποίου δίνεται η δυνατότητα διαγραφής οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και άλλους ασφαλιστικούς φορείς που δημιουργήθηκαν έως 31/12/2016 υπό προϋποθέσεις. 



Συγκεκριμένα προβλέπεται «όπου υπάρχουν σχετικές δικαστικές αποφάσεις ή προηγούμενη μακρόχρονη πρακτική της διοίκησης συνεπεία της οποίας είχε δημιουργηθεί στα υπόχρεα πρόσωπα η πεποίθηση περί μη υπαγωγής στην ασφάλιση» να διαγράφονται τα ποσά των σχετικών εισφορών αρκεί για την ίδια χρονική περίοδο να υπήρχε πλήρης ασφάλιση σε άλλον φορέα.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση, η εφαρμογή της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από τον ΕΦΚΑ, ειδικά στον νομό μας αφορά κυρίως ασφαλισμένους του ΟΓΑ σε μικρούς οικισμούς οι οποίοι για διάφορους λόγους εγράφησαν αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί οφειλές ασφαλιστικών εισφορών από την παράλληλη αυτή ασφάλιση.

Με βάση τη διάταξη αυτή, που υπερψηφίστηκε και από την Νέα Δημοκρατία, έχουν τη δυνατότητα άμεσα οι υπόχρεοι να καταθέσουν αιτήσεις αμφισβήτησης των οφειλών τους έτσι ώστε αυτές, αν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, να διαγραφούν από την Αρμόδια Επιτροπή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.