Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Καλά κρατεί ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στο Κιλκίς

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Βρισκόμαστε στα τέλη Ιανουαρίου 2019, ένα μήνα σχεδόν μετά τη λήξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς. Η νέα χρονιά μπήκε για τα καλά, η εορταστική διάθεση έδωσε τη θέση της στην καθημερινή ρουτίνα, αλλά ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης… καλά κρατεί.


Η δημοτική αρχή Κιλκίς, έχοντας ως δικαιολογία τις πρόσφατες χιονοπτώσεις που παρέλυσαν την πόλη για πολλές μέρες, δεν προχώρησε ακόμη στο ξεστόλισμα, με αποτέλεσμα τα ξύλινα σπιτάκια του χριστουγεννιάτικου χωριού να βρίσκονται στο έλεος, όχι μόνο των έντονων καιρικών φαινομένων (βροχές, χιόνια κτλ), αλλά και των βανδαλισμών από ασυνείδητους συμπολίτες μας.

Και ο υπόλοιπος εορταστικός διάκοσμος όμως (όπως π.χ. το παραδοσιακό καράβι στην Καλούδη, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα από φωτοσωλήνες σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στην πλατεία Λατσιών και στο νέο δημοτικό πάρκο), παραμένει στη θέση του, αταίριαστος με την εποχή και άψυχος, αφού λείπει η ζεστή ατμόσφαιρα των γιορτών.

Πέρασε μια εβδομάδα από το λιώσιμο των τελευταίων πάγων και ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για το μάζεμα του χριστουγεννιάτικου στολισμού από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία.

Ωστόσο, κάποια στιγμή ο Δήμος Κιλκίς θα πρέπει να βάλει και επίσημα τέλος στην χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για λόγους … οικονομίας.

Μπορεί να μην ισχύει πλέον, αλλά πριν από λίγες ημέρες κάποιες εγκαταστάσεις ήταν ακόμη φωταγωγημένες…

Συν τοις άλλοις η παρατεταμένη έκθεσή τους σε δημόσιους χώρους ευνοεί τις φθορές, κάτι που σημαίνει περισσότερα χρήματα για τη συντήρησή τους.

Μπορεί η εορταστική διακόσμηση της πόλης να μην εκλαμβάνεται ως τέτοια, αλλά είναι περιουσία του Δήμου και γι΄αυτό το λόγο αξίζει το σεβασμό όλων: και των δημοτών και της δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.