Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Γεωργαντάς: «Εγκληματούν σε βάρος του ΤΕΙ Κιλκίς»

Υπογράφει ο Γεώργιος Γεωργαντάς
Βουλευτής Κιλκίς
Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαπράξει ένα έγκλημα σε βάρος του Κιλκίς. Ο ανεκδιήγητος Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρο'οηλώσεις του άφηνε βάσιμες ελπίδες για τη δημιουργία δεύτερου τμήματος, φαίνεται ότι έκρυβε άλλα σχέδια.

Ήδη έχει αποφασίσει την συνένωση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο υπάγεται και το παράρτημα Κιλκίς, με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Όταν πριν από λίγες μέρες ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Στάμου, σε σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Κιλκίς, ανάφερε ότι υπάρχει η σκέψη για κατάργηση του ΤΕΙ Κιλκίς και δημιουργία διετών προγραμμάτων εκπαίδευσης, ουσιαστικά επιπέδου ΙΕΚ, δεν ήθελα να το πιστέψω. 

Δυστυχώς ενημερώθηκα ότι ήδη έχει ετοιμαστεί το προσχέδιο της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στην οποία καταργείται πλήρως το τμήμα του ΤΕΙ Κιλκίς. Αντί δηλαδή να αναβαθμιστεί σε πανεπιστημιακή σχολή με την προσθήκη δεύτερου τμήματος καταργείται και το υπάρχον και στη θέση του θα αποκτήσουμε τμήματα ΙΕΚ!

Όταν με δημόσιες δηλώσεις μου επισήμανα τους κινδύνους αυτούς, όταν ζητούσα να αναγγελθεί κατά την επίσκεψη Γαβρόγλου η δέσμευση για τη δημιουργία δεύτερου τμήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς αναφερόταν σε «Κασσάνδρειες προφητείες».

Οι εμπνευστές αυτής της απόφασης εγκληματούν σε βάρος του Κιλκίς και για μια ακόμη φορά αναδεικνύονται άσχετοι και επικίνδυνοι. Στους υπολοίπους νομούς απ΄ότι φαίνεται κατάφεραν να ενισχυθούν με το νέο σχεδιασμό. Στο Κιλκίς που έχει ένα κτίριο χρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκά προγράμματα, που κανονικά δεν μπορεί να αλλάξει χρήση, υπάρχει ορατός κίνδυνος να καταργηθεί ουσιαστικά κάθε δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευση.

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για να αποτρέψουμε τη μεγάλη αυτή αδικία που δεν μας αξίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου