Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Συμβουλές για την διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών μέσα στις γιορτές

Συμβουλές από τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς του Κιλκίς
Οι γιορτές αποτελούν περίοδο, όπου κάθε οικογένεια περνάει ποιοτικό χρόνο στο σπίτι και επιδίδεται σε στιγμές όμορφες και μέσα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Παρόλα αυτά, τα μικρά μέλη της οικογένειας, λόγω των διακοπών από το σχολείο μπορεί να βρουν αφορμή για κατάχρηση του διαδικτύου και ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας στον κυβερνοχώρο. 

Οι γονείς οφείλουν να εκμεταλλευτούν το χρονικό διάστημα αυτό προκειμένου να θέσουν κάποια όρια στα μικρά παιδιά αλλά και να τα εκπαιδεύσουν σωστά πάνω στη διαδικτυακή ασφάλεια.

Οι γιορτές αποτελούν περίοδο, όπου κάθε οικογένεια περνάει ποιοτικό χρόνο στο σπίτι και επιδίδεται σε στιγμές όμορφες και μέσα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα.
Παρόλα αυτά, τα μικρά μέλη της οικογένειας, λόγω των διακοπών από το σχολείο μπορεί να βρουν αφορμή για κατάχρηση του διαδικτύου και ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας στον κυβερνοχώρο. 

Οι γονείς οφείλουν να εκμεταλλευτούν το χρονικό διάστημα αυτό προκειμένου να θέσουν κάποια όρια στα μικρά παιδιά αλλά και να τα εκπαιδεύσουν σωστά πάνω στη διαδικτυακή ασφάλεια.

Tip 1: Εκπαίδευση

Μάθετε στα παιδιά να αναγνωρίζουν ύποπτες online δραστηριότητες και ενθαρρύνετέ τα να αναφέρουν οτιδήποτε ασυνήθιστο εμφανιστεί στην οθόνη τους, κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους.

Tip 2: Προσωπικά Δεδομένα

Οι γονείς οφείλουν να υπενθυμίζουν διαρκώς στα νεαρά μέλη για την ύψιστη σημασία των προσωπικών δεδομένων. Εν όψει των εορταστικών διαγωνισμών που πιθανώς θα συναντήσουν στο διαδίκτυο, είναι ανάγκη να ζητούν πάντα την συγκατάθεση των γονέων προτού αποκαλύψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Tip 3: Ιδιωτικότητα

Τα παιδιά μέσα στις χειμερινές διακοπές μπορεί να έχουν την ανάγκη να διαμοιραστούν τις προσωπικές τους στιγμές στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να λάβουν τις αντιδράσεις από τους φίλους τους. Όσο ευγενική και αν είναι η πρόθεσή τους, οι γονείς οφείλουν να τους εξηγήσουν για τους διαδικτυακούς εγκληματίες και τις πιθανές κακές χρήσεις που μπορούν να υποστούν οι φωτογραφίες τους (παραποίηση, κλοπή ταυτότητας κτλ.).

Tip 4: Phishing

Λόγω των χριστουγεννιάτικων ημερών το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των παιδιών αλλά και των γονέων θα γεμίσει με emails προσφορών, δώρων κτλ. Εκπαιδεύστε τα μικρά μέλη της οικογένειας να αναγνωρίζουν τις phishing απάτες, να μην κάνουν κλικ σε συνδέσμους που μπορεί να περιέχουν και να δηλώνουν κατευθείαν ότι είναι ανεπιθύμητο μήνυμα, κάνοντας το και αναφορά στον πάροχο.

Tip 5: Χρόνος

Κάθε ευσυνείδητος γονέας οφείλει να θέσει κάποιο όριο στη χρονική διάρκεια χρήσης των συσκευών από τα παιδιά και πλοήγησης στο διαδίκτυο. Είναι ανάγκη τα μικρά μέλη να ψυχαγωγηθούν μεν από τις δυνατότητες του κυβερνοχώρου, αλλά ταυτόχρονα να περάσουν ποιοτικό χρόνο και με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Με το Γονικό Σύμβουλο του Bitdefender κάθε γονέας μπορεί να ορίσει χρόνο χρήσης για κάθε μέλος της οικογένειάς του. Ανακαλύψτε τα πακέτα που έχουν αυτή τη δυνατότητα εδώ.

Tip 6: Τρωτά σημεία

Πέραν από τη δραστηριότητα των παιδιών στο διαδίκτυο, για την ολοκληρωμένη ασφάλειά τους είναι ανάγκη οι γονείς να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα τρωτά σημεία στις οικιακές τους ηλεκτρονικές συσκευές. Το πιο συχνό σημείο πιθανής εισβολής που συνήθως παραμελείτε είναι το router. Εξασφαλίστε ότι το router σας είναι πλήρως ασφαλισμένο προκειμένου να αποφευχθούν προσπάθειες διαδικτυακής εισβολής.

Tip 7: Προστασία οικογενειακών συσκευών

Η τελευταία αλλά και πιο κρίσιμη συμβουλή αφορά όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούνται από τα μικρά μέλη της οικογενείας. Ο εξοπλισμός τους με λογισμικό προστασίας είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος προκειμένου οι γονείς να μπορούν:

-Να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών

-Να μην επιτρέπουν την είσοδο σε ακατάλληλες και επικίνδυνες ιστοσελίδες

-Να είναι ήσυχοι και σίγουροι για την προστασία των παιδιών τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.