Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Κιλκίς: "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη" με επικεφαλής το Δημήτρη Αγαθόπουλο

Δελτίο τύπου συνδυασμού "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη"
Την Κυριακή 16-12-18 πραγματοποιήθηκε άλλη μία συνάντηση συμπολιτών μας που στηρίζουν το αυτοδιοικητικό σχήμα με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Αγαθόπουλο.

Αντικείμενο αυτής της συνεδρίασης ήταν ο προγραμματισμός των κινήσεων της παράταξης, τουλάχιστον, η έγκριση της Διακήρυξης αρχών, η επιλογή της ονομασίας και το λογότυπο του σχήματος. Αναφορά, για την ενημέρωση των υποστηρικτών της κίνησης, έγινε και για το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύσει από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όσον αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο τονίστηκαν από τον κ. Αγαθόπουλο τα θέματα της διεύρυνσης της Δημοκρατίας στην λειτουργία των Δήμων, όπως:

1) Mε την καθιέρωση της απλής αναλογικής σε όλη την κλίμακα εκλογής των Δημοτικών και κοινοτικών Συμβούλων,

2) Tην εκλογή των επιτροπών από το Δημοτικό Συμβούλιο

3) Tην αυτοτελή διαχείριση οικονομικών κονδυλίων βάσει του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, από τα εκλεγμένα κοινοτικά συμβούλια

4) Tην θέσπιση ανεξάρτητων αρχών σε επίπεδο Δήμου για την διευκόλυνση του πολίτη και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του

5) Tην θεσμοθέτηση της δυνατότητας διενέργειας δημοψηφισμάτων για εσωτερικά ζητήματα των Δήμων

6) Tην απαλλαγή των Δήμων από τον έλεγχο σκοπιμότητας, από τους Επιτρόπους, για αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων

7) Το σταδιακό ξεκαθάρισμα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ του Α’ και Β’ βαθμού Τ.Α.

8) Tην δημιουργία ενιαίας αρχής ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων και εποπτείας των ΟΤΑ, σε επίπεδο Υπουργείου Εσωτερικών.

9) Η κατηγοριοποίηση των Δήμων βάσει πολλαπλών κριτηρίων

10)Tην ανεξαρτητοποίηση των συνδυασμών των Κοινοτικών Συμβουλίων, εάν το επιθυμούν, από τους αντίστοιχους συνδυασμούς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου

11) Tην συμμετοχή των Αντιδημάρχων στις εκλεγμένες επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου

12) την θεσμοθέτηση δημοτικών επιτροπών διαβούλευσης που συγκροτούνται από δημότες και εκπροσώπους φορέων του δήμου

13) Tην δημιουργία στους δήμους συμβουλίων ένταξης μεταναστών και προσφύγων

Και άλλες διατάξεις.

Στη συνέχεια τέθηκε υπόψη των παρευρισκομένων το συνοπτικό κείμενο της Διακήρυξης αρχών του συνδυασμού, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και θα δοθεί στην δημοσιότητα την ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης του συνδυασμού για την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 με επικεφαλής τον Φαρμακοποιό κ. Δημ. Αγαθόπουλο.

Τέλος μετά από διάφορες προτάσεις των υποστηρικτών της παράταξης, το όνομα που δόθηκε είναι ‘’ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη’’, με το αντίστοιχο έμβλημα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Αγαθόπουλος μαζί με υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους ξεκινούν τις περιοδείες στην περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς για μία πρώτη επαφή με τους κατοίκους του Δήμου Κιλκίς και των κοινοτήτων για την καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών της κάθε περιοχής προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα να συνταχθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Αγαθόπουλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους και κάθε ενεργό πολίτη αυτού του Δήμου να συστρατευτεί σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του, σε σύγκρουση με νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, ανοίγοντας δρόμους ελπιδοφόρους για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αυτού του Δήμου, με χρηστή διοίκηση, με συμμετοχή, με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

Ο συνδυασμός ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εύχεται σε κάθε συμπολίτη μας υγεία, ευτυχία και ευημερία σε αυτόν και στα προσφιλή του πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.