Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Δώρισε το πατρικό του σπίτι στο δήμο Κιλκίς - Φωτογραφίες

Ο Χρήστος Ζιώγας, ένας γνήσιος Κιλκισιώτης ευπατρίδης που τίμησε και συνεχίζει να τιμά τον τόπο όπου μεγάλωσε και ανδρώθηκε, αποφάσισε να διαθέσει ένα προσωπικό κομμάτι από το καταθετήριο της μνήμης του στην πόλη του Κιλκίς.

Με πρωτοβουλία του προχώρησε σε μια γενναιόδωρη προσφορά της πατρικής του οικίας στο Δήμο Κιλκίς με σκοπό την αξιοποίησή της ως εστία έρευνας,ανάδειξης και διάδοσης της τοπικής ιστορίας στις επόμενες γενιές.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Ζιώγα με το Δήμαρχο Κιλκίς. Ο Δημήτρης Σισμανίδης ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Ζιώγα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η η δωρεά ενός σημαντικού τμήματος της περιουσίας του είναι και ανεκτίμητη και ευπρόσδεκτη από το Δήμο Κιλκίς και ότι σε μια εποχή που μαστίζεται κατά κύριο λόγο από κρίση αξιών το παράδειγμα του δωρητή λειτουργεί ως φωτεινός φάρος ελπίδας και αισιοδοξίας για την τοπική μας κοινωνία. 

Σε ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης κατά την πρώτη τους γνωριμία ο Δήμαρχος Κιλκίς επέδωσε στον κ. Ζιώγα το ιστορικό λεύκωμα των 100 χρόνων από τη μάχη του Κιλκίς και την έκδοση του καταλόγου πολιτιστικών μνημείων.

Η πατρική οικία του Χ. Ζιώγα βρίσκεται επί της οδού Στρωμνίτσης 17 και ανεγέρθη στη δεκαετία του μεσοπολέμου. Πρόκειται για μονοκατοικία που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο χώρο και έναν όροφο.

Το οικόπεδο γειτνιάζει με την Αυστροελληνική Καπναποθήκη και στους άμεσους στόχους του Δήμου Κιλκίς, μετά την ολοκλήρωση των νομικών και τεχνικών διαδικασιών που θα απαιτηθούν, είναι η αξιοποίηση της οικίας και η ενοποίηση των δύο οικοπέδων για κοινωφελείς χρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.