Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Κουπόνια για τις λαϊκές αγορές στις πολύτεκνες οικογένειες

Οι πολύτεκνες οικογένειες θα είναι φέτος οι δικαιούχοι των κουπονιών για τις λαϊκές αγορές, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος που εφάρμοσε για πρώτη φορά το 2017 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Για το σκοπό αυτό θα εκδοθούν και θα διατεθούν κουπόνια συνολικού ύψους 220.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών του προηγούμενου έτους.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα εφαρμόσουμε το κοινωνικό πρόγραμμα διάθεσης δωρεάν κουπονιών σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Πέρσι είχε επιλεγεί η μονογονεϊκή οικογένεια με απροστάτευτα τέκνα, φέτος έγινε η επιλογή της πολύτεκνης οικογένειας», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας. Όπως επισημαίνει ο κ. Γιουτίκας, «το μέτρο αφορά σε πολύτεκνους με τέσσερα παιδιά τουλάχιστον, τα δύο εκ των οποίων είναι ανήλικα, ενώ το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 25.000 ευρώ».

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά στην κάλυψη βιοτικών αναγκών των ωφελούμενων με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, θα εκδοθούν κουπόνια αξίας ενός ευρώ και ο αριθμός των κουπονιών που θα αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο, θα καθοριστεί με βάση τον τελικό αριθμό των δικαιούχων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται έως την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στο Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ” και στην Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Αίτηση που θα επέχει και δήλωση αποδοχής των όρων και προϋποθέσεων του προγράμματος, στην οποία θα αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο αριθμός μητρώου ΑΣΠΕ/ Συλλόγου.

2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας οικονομικού έτους 2017.

3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο.

Διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος
Μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων θα συνταχθεί μητρώο ωφελουμένων του προγράμματος (βάση δεδομένων) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το οποίο θα εκδοθεί σχετική απόφαση περί ένταξης αυτών που θα έχουν υποβάλλει αίτηση και πλήρη δικαιολογητικά στο πρόγραμμα.

Χρήση των κουπονιών θα γίνει από την ημερομηνία παραλαβής τους και για διάστημα αποκλειστικά δύο μηνών.

Για πρώτη φορά φέτος οι τελικοί δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν μαζί με τα κουπόνια και λίστα με τις λαϊκές αγορές και τους πωλητές, στους οποίους μπορούν να διαθέσουν τα κουπόνια τους.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών θα εισπράττουν το χρηματικό αντίτιμο για τα κουπόνια που θα παραλαμβάνουν, όπως και κατά την περσινή εφαρμογή του προγράμματος, από τις ομοσπονδίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.