Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για την ΚΟΥΠΑ Κιλκίς και αναρρίχηση στην τρίτη θέση

Του Γιάννη Σιταρίδη
Έπρεπε να περάσουν πέντε αγωνιστικές και τρία εκτός έδρας παιχνίδια,για να γευτεί τη χαρά της εκτός έδρας νίκη η ΚΟΥΠΑ Κιλκίς που επικράτησε επί του Κεραυνού Άσπρου με το ευρύ σκορ 80 – 54. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά για την ομάδα της ΚΟΥΠΑ που βρέθηκε να χάνει με 5 – 1 στα πρώτα 2 λεπτά. Το time out που ζήτησε ο coach Τσάτσης αφύπνισε τους παίκτες και τα πρώτα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. 

Η φιλοξενούμενη ομάδα πήρε κεφάλι στο σκορ το οποίο και δεν έχασε ποτέ σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα. Με συνεχόμενα καλάθια μέσα στη ρακέτα από την για ακόμα μια φορά πολύ καλή frontline, με τους Μουστάκα και Αραμπατζή η ΚΟΥΠΑ επέβαλε το ρυθμό της κυριάρχησε στις δυο πλευρές του γηπέδου και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 13 – 21.

Μια μερική αφλογιστία στην επίθεση και παρά την πολύ πιεστική άμυνα που έπαιξε η ομάδα της ΚΟΥΠΑ, στέρησε τη δυνατότητα για διεύρυνση της διαφοράς. Αντιθέτως μια σειρά λαθών ευνόησε τη γηπεδούχο ομάδα που μείωσε με ένα σερί 7 – 0, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μετατρέποντας το ξεκάθαρο 19 – 33 σε 26 – 33, αφήνοντας υποσχέσεις για ένα πιο ανταγωνιστικό δεύτερο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό στοιχείο της δεύτερης περιόδου για την ΚΟΥΠΑ είναι το γεγονός ότι σημείωσε λιγότερα δίποντα (1 ) από τρίποντα (2).

Με την έναρξη του του δεύτερου μέρους εμφανίστηκε εκ νέου η αρχική καλή εικόνα της φιλοξενούμενης ομάδας. Η σκληρή επιθετική άμυνα, η κυριαρχία στα ριμπάουντ και τα πολλά κλεψίματα έδωσαν τη δυνατότητα επίτευξης πολλών επιτυχημένων αιφνιδιασμών. Το σκορ επανήλθε σε διψήφια νούμερα και η διαφορά σταδιακά μεγάλωνε. 40 – 53 το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Το τέταρτο μέρος του παιχνιδιού ήταν πλέον παράσταση για ένα ρόλο. Με ένα σερί 18 – 3 το 40 - 53 έγινε 43 – 71 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Πολλοί αιφνιδιασμοί, πολλά εύκολα θεαματικά καλάθια, τα σουτ έμπαιναν με μεγάλη ευκολία από κάθε σημείο, λόγω της πολύ καλής ψυχολογίας που επικρατούσε τις τάξεις της ομάδας.

Ο coach Τσάτσης έδωσε την ευκαιρία συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Η αντικατάσταση της πρώτης πεντάδας από τη δεύτερη δεν άλλαξε τα δεδομένα. Προσηλωμένοι στο αρχικό πλάνο οι “αλλαγές” επέδειξαν αξιοθαύμαστη συγκέντρωση και πειθαρχία στο παιχνίδι, χαρίζοντας μάλιστα πολλές φορές, θεαματικές φάσεις που δυστυχώς δεν καταγράφηκαν από το φακό κάποιας κάμερας. Όσο για το σκορ, πήρε διαστάσεις θριάμβου με ανώτερη διαφορά αυτήν των 28 πόντων (52 -80).

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός πως σκόραραν όλοι ανεξαιρέτως. Κανείς δεν υστέρησε από τους παίκτες. Όλοι έπαιξαν με το ίδιο πάθος, την ίδια θέληση για τη νίκη, την οποία κατέκτησαν πανάξια.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Μουστάκας με 20 πόντους και πολλά κερδισμένα φάουλ, ενώ πρώτος ριμπάουντερ ο πάντα παθιασμένος Ποζίδης με 10! Για ακόμα μια φορά καυτός ήταν ο Γιώργος Μπαξεβάνης που με τα 4 τρίποντα που πέτυχε άνοιξε ουσιαστικά την αντίπαλη άμυνα, δίνοντας ξεκάθαρα το πλεονέκτημα στην ομάδα της ΚΟΥΠΑ.

Οι 27 πόντοι της ομάδας σε ένα δεκάλεπτο (4ο), αλλά και οι 16 ασίστ που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν την ομαδικότητα και τον αλτρουισμό που επέδειξε η ομάδα, είναι επίσης άξια αναφοράς στατιστικά στοιχεία.

Η τρίτη νίκη της ομάδας έχει πλέον ως αποτέλεσμα και την αναρρίχησή της στην 3η θέση της κατηγορίας Β ΕΚΑΣΚΕΜ, την οποία μοιράζεται με το Σκυδραϊκό με 3 νίκες και 2 ήττες.

ΠΌΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ:
Κόττης 7, Καπνίδης 2, Ποζίδης 10 (2τρ), Δαλαλέλης 4, Ψωμιάδης 4 (1τρ), Χοτουμανίδης 2, Τσουλφαϊδης 4, Υφαντίδης 5, Μουστάκας 20, Παπαδόπουλος 2 ,Αραμπατζής 6, Μπαξεβάνης 14 (4 τρ)

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.