Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Αποκλειστικό - Κιλκίς 2020 μΧ.: Στη Δοϊράνη η ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

➤Τα παγκόσμια φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στο Κιλκίς!
Ήταν δίκαιο, επιτέλους θα γίνει πράξη!
Του απεσταλμένου στο Κιλκίς Αμπντούλ Αλεξαντρέφσκι
Στον «κωλόδρομο» μεταξύ διασταύρωσης Μαυρονερίου και εισόδου στην πόλη του Κιλκίς, επικρατεί οργασμός εργασιών. Τα συνεργεία τρέχουν για να τελειώσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες και να παραδώσουν επιτέλους τον «κωλόδρομο» αφού έτσι τον ονομάζουν εδώ και χρόνια οι Κιλκισιώτες.


Μετά από οκτώ !!! χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας των Κιλκισιωτών, σε έναν κωλόδρομο μόλις 2-3 χιλιομέτρων, επιτέλους τελειώνει το μαρτύριό μας.

Κι σε αυτό τυχεροί ήμασταν, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να τον παραδώσουν ποτέ των ποτών οι άτιμοι, αν δεν ερχόταν αύριο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας κύριος Τζωρτζ Ντόναλτ Ντακ (πρώην υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Νέο Δελχί). Ευτυχώς αύριο 7 Σεπτεμβρίου 2020 μΧ ο πρωθυπουργός της προσωρινής υπηρεσιακής συγκυβέρνησης συνασπισμού, θα περάσει οδικώς από το Κιλκίς!

Και αυτό για να μεταβεί στη Δοϊράνη ώστε να ακυρώσει και επίσημα την παλιά συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2018. Τι να κάνουμε; Τα σαϊνια του ΣΥΡΙΖΑ λογάριαζαν και αποφάσιζαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού.

Οι δε Σκοπιανοί νόμιζαν πως πέτυχαν αυτό που ήθελαν και άρχισαν τις εξυπνάδες και τις ειρωνείες προς τους Έλληνες. Που να ήξεραν τα γατάκια πόσο άτιμη, κωλοράτσα ήμαστε. Ξέχασαν και τις «βόρειες μακεδονίες» που είχαμε συμφωνήσει και άρχισαν να μας δούλευαν ψιλό γαζί. «Μακεδόνες είμαστε» κι αν σας αρέσει μας έλεγαν με σλαβικό υφάκι. «Ας προσέχατε τι υπογράφετε κουτορνήθια Έλληνες» συμπλήρωναν άλλοι.

Ώσπου τα πήραμε στο κρανίο σαν γνήσιοι Έλληνες, τα κάναμε όλα «της πόρνης» και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Και τώρα τρέχουν οι Σκοπιανοί και παρακαλάνε να τα ξαναβρούμε σαν καλοί γείτονες. Κόψαμε κάθε σχέση μαζί τους, κόψαμε καζίνο, οδοντίατρους, βενζινάδικα, ψώνια και τώρα ψωμολυσάνε από την πείνα. Κόψαμε εμπορικές συμφωνίες, πρόσβαση στο λιμάνι και τώρα «πνίγονται».

Ας πρόσεχαν. Οι καλοί γείτονες έχουν αλληλοσεβασμό μεταξύ τους, τόσο στο παρόν μα κυρίως στο παρελθόν και την ιστορία του καθενός. Από που να τα μάθουν όλα αυτά όμως οι σλάβοι...;

Για εμάς τους Κιλκισιώτες δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πως φτάσαμε σε αυτό σημείο, αλλά είναι πολύ σημαντική η επιλογή και ο ιδιαίτερος, o συμβολισμός της Δοϊράνης . Ακόμη και τότε το 2018, κανείς από το Κιλκίς ( ακόμη και οι εκπρόσωποι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ) δεν χτύπησαν το χέρι στο τραπέζι ώστε να γίνει η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στη Δοϊράνη και κατ΄ επέκταση να πέσουν τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας στο ξεχασμένο Κιλκίς. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ όσους κυβέρνησαν τα τελευταία 60-70 χρόνια, φιλελέδες, πασόκους, συριζαίους κτλ, το Κιλκίς πάντα ήταν στην άκρη..

Τελικά τότε το 2018 γιατί επελέγησαν οι Πρέσπες και όχι η Δοϊράνη του Κιλκίς; Αν τα συγκρίνουμε σε όλα κερδάμε σύντροφοι: Τοποθεσία; Το κεντρικό σημείο που ενώνει την Ελλάδα με τα Σκόπια και κατ επέκταση με την Ευρώπη είναι το Κιλκίς μέσω Ευζώνων και Δοϊράνης. Και όχι φυσικά οι Πρέσπες οι οποίες είναι στην άκρη του πουθενά. Για αυτό και άλλωστε ονομαζόμαστε «Η Πύλη της Ελλάδας». Όλη η Ευρώπη από εμάς θα περάσει οδικώς. Να πάμε στη φυσική ομορφιά του τοπίου ; Κι εκεί ήμαστε πολύ πιο ωραίοι ωραίοι από τις Πρέσπες. Απλά δεν έχουμε το μυαλό να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά της.

Τότε γιατί επέλεξαν τότε το 2018 τις Πρέσπες κι όχι το Κιλκίς και τη Δοϊράνη; Μα ακριβώς επειδή ήταν μακριά και να μην έχουν αντιδράσεις του κόσμου που διαφωνούσε. Συν ότι πρέπει να κινήθηκαν έξυπνα οι Φλωρινιώτες ώστε να εκμεταλλευτούν αργότερα τουριστικά το γεγονός.

Τώρα όμως ήρθε η σειρά μας. Η σειρά του Κιλκίς να πάρει την παγκόσμια φήμη σε πολλά επίπεδα. Αύριο έχουμε γιορτή! Όλα τελειώνουν με βόρειες, ψεύτικες, άνω και κάτω Μακεδονίες. Ήταν δίκαιο και θα γίνει πράξη. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι μία. Κι είναι μόνο Ελληνική. Χιλιάδες Έλληνες θα γιορτάσουμε με την ψυχή μας το δίκαιο, το αληθινό, το σωστό !Κουράγιο Έλληνες, θα έρθει αυτή ημέρα!

Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που διανύουμε, λίγη ΣΑΤΙΡΑ δεν βλάπτει. Αντίθετα μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.