Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Κιλκίς: Δεκαήμερη παράταση για το ερωτηματολόγιο του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Δεκαήμερη παράταση σε ότι αφορά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Σ.Β.Α.Κ.) με προτάσεις, ιδέες και παρατηρήσεις πολιτών οι οποίες θα ενισχύσουν ποιοτικά το αστικό περιβάλλον του Κιλκίς, δίδει ο Δήμος Κιλκίς.

Παρατείνει έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου και ώρα 15:00 τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και προσκαλεί τους πολίτες να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους για να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο το οποίο και μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://goo.gl/forms/2oR3IKlt5FdzVCsB2. Οι πολίτες μπορούν επίσης να προωθήσουν το ερωτηματολόγιο σε συμπολίτες και φίλους τους.

Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Σ.Β.Α.Κ» που εκπονεί ο Δήμος Κιλκίς με στόχο την υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου, με βάση τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς, στην προσπάθεια της να καταστήσει συμμέτοχους τους πολίτες και τους φορείς στις διαδικασίες σχεδιασμού, οργάνωσε κύκλο διαβουλεύσεων πάνω στο θέμα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στοχεύοντας σε ολοκληρωμένες δράσεις και έργα που θα προκύψουν με δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από τη συνεννόηση Δήμου- φορέων- πολιτών.

Το Σ.Β.Α.Κ. είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που δημιουργείται με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και την περιφέρειά τους, παρέχοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ένα Σ.Β.Α.Κ. καταλήγει στις δράσεις και τα έργα που επιδιώκουν να εφαρμόσουν οι Δήμοι, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος αστικών μετακινήσεων. Στοιχείο καινοτομίας των Σ.Β.Α.Κ. είναι η εμπλοκή των πολιτών στον σχεδιασμό. Οι πολίτες καταθέτουν τις απόψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις τους, συμμετέχοντας στον σχεδιασμό ήδη από τα πρώτα βήματά του.

Το Σ.Β.Α.Κ. του Δήμου Κιλκίς θα προσδιορίσει τις προτεραιότητες στους τομείς συγκοινωνιακού, κυκλοφοριακού και πολεοδομικού σχεδιασμού, με βάση τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και θα επιλέξει έργα και παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων προτείνοντας την ιεράρχηση και τον προγραμματισμό τους.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις θα επηρεάσουν πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών.

Είναι, συνεπώς, σημαντικό να γνωρίζουν και να έχουν λόγο στις αποφάσεις αυτές!

Με βάση τα παραπάνω ζητείται από τους πολίτες να εκτιμήσουν σύμφωνα με την προσωπική τους εμπειρία τον αντίκτυπο που πιστεύουν ότι θα έχει το κάθε μέτρο εάν εφαρμοζόταν στην πόλη του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.