Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Eκπαιδευτικές δράσεις του 5ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning «THE MERMAID OF THE MEDITERRANEAN SEA” – “Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» για τη Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος το 5ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς δημιούργησε ένα βίντεο με τις δημιουργίες και τις ανησυχίες των παιδιών.


H γοργόνα της Μεσογείου, στέλνει μήνυμα στα παιδιά των χωρών που βρέχονται από την Μεσόγειο, για να γνωριστούν και να αναπτύξουν δράσεις για την προστασία της κοινής κληρονομιάς τους, της θάλασσας που τους ενώνει. Ένα ταξίδι στους μύθους, τις παραδόσεις, τα έθιμα, τους χορούς, τις μουσικές και τα τραγούδια των λαών. 

Ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, την δική μας θάλασσα, που χρειάζεται την προστασία και την φροντίδα όλων μας. Τα παιδιά ανταλλάσσουν στοιχεία από την κουλτούρα τους, συνεργάζονται για να προστατέψουν την θάλασσα από την ρύπανση και οραματίζονται μία θάλασσα με ειρήνη χωρίς πόλεμο και χαμένα παιδικά όνειρα.

Ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 24 σχολεία από 7 διαφορετικές χώρες.
















Διδακτική μαθηματικών μέσα από την τέχνη

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning με τίτλο «Διδακτική μαθηματικών μέσα από την τέχνη», μαθητές νηπιακής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας σε εξ αποστάσεως συνεργασία γνωρίζουν και αφομοιώνουν και εμπεδώνουν μαθηματικές έννοιες αξιοποιώντας την τέχνη και τις νέες τεχνολογίες. 

Ειδικότερα, εισάγοντας την τέχνη στο πρόγραμμά μας στοχεύσαμε στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διεργασίας με τη χρήση ενός μέσου, σύγχρονου, σύνθετου και ζωντανού, αλλά και στην όξυνση του νου του μαθητή, την ανάπτυξη της κριτικής του ικανότητας και της δημιουργικής του διάθεσης, καθώς και τη χρήση των πολυάριθμων και ποικίλων οπτικοακουστικών προϊόντων που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς του. 

Έτσι λοιπόν τα νηπιάκια μας συνεργάστηκαν εξ αποστάσεως στην κοινότητα μάθησης Etwinning με το Νηπιαγωγείο Αρφαρών, το Δημοτικό Σχολείο Δροσερού και με το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων. 

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος έχουν ως εξής: Εικαστικές τέχνες – Πίνακες ζωγραφικής, Παιδικά τραγούδια, Χορός, Αρχιτεκτονική Ποίηση, Παιδική Λογοτεχνία, Animation, Μουσική, Ατομικό έργο τέχνης, Ομαδικό έργο τέχνης

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στη συγγραφέα του παραμυθιού «Γλαύκος και Ίρις» Κα Σοφία Νινιού η οποία συνεργάστηκε μαζί μας για την συγγραφή ποιήματος με θέμα την Άνοιξη αφού τα παιδιά κάθε σχολείου της πρότειναν από πέντε λέξεις σχετικές με το θέμα.























Εθελοντική εβδομάδα : Let's do it Greece




Οι νηπιαγωγοί και τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείο Κιλκίς ευχαριστούν πολύ τους γονείς και κηδεμόνες που μας βοήθησαν να φτιάξουμε το σχολικό μας κήπο. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Μερτζεμέκη Βασίλη για την ευγενική προσφορά των φυτών και σπόρων, τον κ. Θεόφιλο Γουλτίδη και τον κ. Θεόφιλο Πασχαλίδη για την πολύτιμη βοήθεια τους.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.