Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Χορωδιακό «Άρωμα Ελλάδας» πλημμύρισε το Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς
Το συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, πολύ μικρό να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες των φανατικών πλέον ακροατών, που αναγνωρίζουν το έργο της χορωδίας του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς και κατακλύζουν, ακόμη και τα σκαλοπάτια του. 

Το 14o χορωδιακό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου και είχε φέτος «Άρωμα Ελλάδας». Με Ελληνικές μελωδίες οι χορωδίες καθήλωσαν το κοινό, που καταχειροκρότησε το κάθε τους τραγούδι και την καθεμία ξεχωριστά.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, εις ανάμνησιν, της επικής Μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς.

Η βραδιά ξεκίνησε με εισήγηση και καλωσόρισμα της προέδρου κ. Σταυρούλας Γιοβανούδη.

Το χορωδιακό φεστιβάλ χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Κυριακίδης και την έναρξη κήρυξε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Τσαντάκης.

Τίμησαν ακόμη την εκδήλωση, με την παρουσία τους, η αντιδήμαρχος καθαριότητος κυρία Κατερίνα Ζιούτα, ο διοικητής της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας «ο Πόντος» κύριος Πάρις Καπραβέλος δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η γραμματέας του Συλλόγου κυρία Μαρία Τσιρέλη-Στρατηγούση.

Συμετείχαν:

Η χορωδία του Εκπολιτιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» Χαλκιδικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, πιανίστα και καθηγητή του πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννη Ζγούρα. Ήλθαν από την περίφημη Βάλτα, την Κασσάνδρεια, την πατρίδα πολλών αγωνιστών της επανάστασης και τόπο θυσίας, με το ολοκαύτωμά της, το Νοέμβριο του 1821, δημιούργημα του Μακεδόνα Βασιλιά Κάσσανδρου.

Η χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού από τη Θήβα, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Μιχαλάκη. Και ποιος δεν γνωρίζει την ιστορία και την μυθολογία της Θήβας. τον τόπο όπου πραγματικά πηγάζει ιστορία.

Από την όμορφο Πέραμα Πειραιώς, από την πόλη με τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας μας, από την πόλη των προσφύγων της Μικράς Ασίας, με καταγωγή κυρίως το Ικόνιο, ήρθε η Δημοτική χορωδία Περάματος και κατέκτησε το ακροατήριο. Καταχειροκροτήθηκαν οι ωραίες και πετυχημένες συνθέσεις και ενορχηστρώσεις, σε Ελληνικές δημιουργίες, του εξαίρετου μαέστρου κ. Μιχάλη Κοκκίνη, φίλου και συνεργάτη της χορωδίας Κιλκίς από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της.

Συμμετείχε βέβαια και έκλεισε τη βραδιά η δική μας χορωδία, η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, υπό τη διεύθυνση και τους ήχους πιάνου, του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα, που καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο,

Στις χορωδίες, για την συμμετοχή τους, απονεμήθηκε πλακέτα από το σύλλογο και το λεύκωμα του Δήμου για τα εκατοντάχρονα από τη μάχη.

Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη δεξίωση φιλοξενίας, σε αίθουσα της πόλης μας, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Φώτη Ζάικου.

Πολλά ευχαριστώ από τη χορωδία του ΠΜΣ Κιλκίς, στο Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση της αίθουσας, που είναι ένα στολίδι για την πόλη μας, τα αρτοποιεία «Τσαχουρίδη», για την αυθόρμητη χορηγία τους που μας γλύκανε, στη διεύθυνση της αίθουσας δεξιώσεων «Θέατρο» και στους πολυπληθείς φίλους της.

Τις χορωδίες υποδέχθηκαν και συνόδευσαν ο Νίκος Σερασκέρης, ο Πέτρος ο Κεσίδης και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης.

Την επόμενη μέρα οι χορωδίες Περάματος και Θήβας επισκέφθηκαν, στον ομώνυμο λόφο την Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου όπου τους υποδέχθηκε και τους ενημέρωσε για την ιστορία της ο Ηγούμενος Πατέρας Αρσένιος και το Ηρώον-Πολεμικό μουσείο, όπου παρακολούθησαν σε προβολή τη μάχη και ενημερώθηκαν από το προσωπικό του μουσείου για τη σημασία της.

Συνοδοί στην ξενάγηση των χορωδιών, ο Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης και ο Τάσος Γιοβανούδης.

Η άψογη διοργάνωση, αποτέλεσμα συνεργασίας και δουλειάς του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του συλλόγου, επισημάνθηκε από τους ακροατές, ιδιαίτερα όμως από τους φιλοξενούμενους. Αποχαιρέτησαν το Κιλκίς με τις καλύτερες εντυπώσεις. Έδειξαν το ταλέντο τους, εισέπραξαν πολύ χειροκρότημα, γεύτηκαν φιλοξενία, άκουσαν και έμαθαν και τη δική μας ιστορία, που είναι ένα χρυσό πετράδι μέσα στους αγώνες της Πατρίδος μας.

Η χορωδία του ΠΜΣ Κιλκίς καλεί όλους τους Κιλκισιώτες, να προμηθευτούν από τους χορωδούς, προσκλήσεις συμμετοχής για τη μεγάλη συναυλία που θα παρουσιάσει στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και ώρα οκτώ, με τραγούδια του τραγούδησε και έκανε επιτυχίες ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.